Nytt/Mikro-konsert i Hedalen Stavkirke med europeisk topp-pianist og norsk operastjerne

Mikro-konsert i Hedalen Stavkirke med europeisk topp-pianist og norsk operastjerne

15. Mai 2018
Mikro-konsert i Hedalen Stavkirke med europeisk topp-pianist og norsk operastjerne

På fredag kveld 22. juni under «Veien til SEIER»-konferansen i St. Hans-helgen blir det en mikro-konsert etter at Dr. Ben-Oni Ardelean, visepresidenten av Romanias parlament, har talt om «Europas og Norges kamp for verdiene».

Mikro-konsert i Hedalen Stavkirke med europeisk topp-pianist og norsk operastjerneDragos på flygel og Benedikte synger under Romanias 100-års-jubileum i forrige uke

Den unge rumenske pianisten Dragoș Andrei Cantea og den unge norske operasangerinnen Benedikte Sofie Ribe vil holde en mikro-konsert umiddelbart etter Dr. Ardeleans tale. Mikrokonserten har overskriften: «En musikalsk hyllest til europeiske og norske verdier».

- Vi gleder oss som unger over at Dragos og Benedikte har sagt ja til å medvirke. Da Aina & jeg spurte direktør Kari Brochmann Skoklefald i Solheimen Hotell om dette, sa hun et rungende JA. Vi tror at høyverdig musikk og sang hører med til det ypperste av hva Gud har gitt menneskeheten, og at det skal skje i et fremragende konsertlokale som Hedalen Stavkirke, gjør dette enestående, mener Jan-Aage som møtte Dragos og Benedikte etter den flotte konserten i forrige uke ved Romanias 100-års-feiring. - De gjorde begge inntrykk på meg, forteller han.

Jan-Aage Torp forteller at mikro-konserten vil holdes med et el-piano.

Sopranen Benedikte Sofie Ribe... 

---begynte sin utdannelse i klassisk sang ved Institutt for musikk, UiA, og deretter ble hun tatt opp på Franz Liszt-musikkakedemiet i Budapest hvor hun fullførte sin bachelor. Benedikte har blant annet blitt tildelt Amalienborg-prisen (høye prestasjoner i Kirsten Flagstads ånd) og Kristiansand kommunes kulturpris for unge kunstnere.

Hun har erfaring fra store operaproduksjoner de hun har medvirket i Carmen, Tryllefløyten og Hans & Grethe. Etter å ha vunnet solistprisen i musikkonkurransen «Unge talenter», var Benedikte også solist med Kristiansand Symfoniorkester på Kilden i mars 2015, og hun debuterte på Operaen i Oslo sommeren 2017. 

Dragoș Andrei Cantea...

...er en av Romanias ledende pianister i sin generasjon, og har vunnet flere konkurranser over hele Europa. Han er solist med mange rumenske symfoniorkestere og har opptrådt i Skandinavia, Sveits, Italia og over hele Romania. Etter å være uteksaminert med høyeste karakterer ved George Enescu Nasjonale Kunstuniversitet i Iași, Romania, tar han nå sin andre mastergrad ved Norges Musikkhøyskole der han studerer med Håvard Gimse og Kathryn Stott. Samidig holder han på med en PhD-doktorgrad i Romania. Han utvikler kulturprosjekter under det rumenske kulturinstituttet for å kunne fremme de rumenske verdier i Skandinavia.

St. Hans-konferansen arrangeres i fellesskap av Solheimen Hotel i Sør-Aurdalen i Valdres og Kristen Koalisjon Norge (KKN).

Mikro-konsert i Hedalen Stavkirke med europeisk topp-pianist og norsk operastjerne
Powered by Cornerstone