Nytt/KKN i VG: Støtter mirakelpredikantene

KKN i VG: Støtter mirakelpredikantene

25. Juni 2018
KKN i VG: Støtter mirakelpredikanteneJan-Aage Torp og Svein-Magne Pedersen

(VG) Pastor Jan-Aage Torp, som hører til det vekkelseskristene miljøet og er kjent for flere kontroversielle medieuttalelser, blant annet om helbredelse av homofile, er sterkt kritisk til VGs dekning av mirakelpredikantene. Han mener VG burde politianmeldes:

– Dette med bruken av virkemidlene, skjult mikrofon, falsk identitet, det er langt over streken. Jeg håper at Svein-Magne Pedersen politianmelder, sier han.

Han har allerede politianmeldt Forbrukertilsynet for «trusler fremsatt på en slik måte at de begrenser religionsfriheten og ytringsfriheten», etter at de fastslo at mirakelpredikantene driver ulovlig markedsføring og ba dem slutte. 

På nettsidene til organisasjonen Kristen Koalisjon Norge, kaller han VGs dekning «cowboy- og Sci-Fi-skildringer», og en «enda en spiker i VG-kista».

– VG underskriver den store støtten Svein-Magne har. Jeg tror dette kommer til å gå veldig bra jeg, for ham. Han har flere folk som kommer til seg allerede enn før den serien.

Torp mener ikke predikantene har gjort noe galt:

– Jeg har ikke noe mening om man tar seg betalt, om man ikke tar seg betalt, bare folk vet hva de kommer til. Det er ryddig og greit. Andre burde gjøre det samme. Jeg kommer ikke til å gjøre det, for det er ikke mitt kall, sier han. 

Slik svarte sjefredaktør Gard Steiro i VG på kritikk om bruk av skjulte metoder, under debatten i Bildøy bibelskole torsdag: 

– Skjult opptak er et helt legalt middel for pressen med to forutsetninger: Det ene er at dette må være av samfunnsmessig betydning, og det mener jeg at denne saken er og debatten i etterkant har vist at den er, og det andre er at dette ikke kan komme fram på andre måter, svarer Steiro.

Les hele artikkelen i VG ved å klikke på lenken nedenfor:

Powered by Cornerstone