Nytt/Diplomatisk krise: Erna Solberg utviser den polske konsul Slawomir Kowalski fra Norge!

Diplomatisk krise: Erna Solberg utviser den polske konsul Slawomir Kowalski fra Norge!

KKN Media, Norge Idag
21. Januar 2019
Diplomatisk krise: Erna Solberg utviser den polske konsul Slawomir Kowalski fra Norge!FOTO: NorgeIdag

Statsminister Erna Solberg har beordret utvisning fra Norge av Polens konsul gjennom de siste fem årene, Dr. Slawomir Kowalski. Ifølge KKNs kilder i det norske utenriksdepartementet skal han ha fått kunngjøringen på fredag 18. januar - med frist på tre uker til å komme seg ut av landet. De samme opplysninger verserer i det polske miljøet i Norge, ifølge nettstedet Norwegia1.pl.

KKN var i kontakt med Kowalski på onsdag 16. januar, men han ville ikke uttale seg om hva KKN hadde fått informasjon om av våre kilder i norsk UD.

Slawomir Kowalski ble i 2017 kåret til årets konsul av det polske utenriksdepartementet.

Han er kjent for sitt engasjement for polske familier som har opplevd overgrep fra det norske barnevernet.

Ikke bare er Kowalski anerkjent i sitt eget utenriksdepartement, men KKN kjenner høytstående embedsmenn i det norske UD som har tillit til Kowalski, som også nyter bred tillit i flere av EU-landenes ambassader i Norge. 

Kowalski befordret KKNs «Nation of Honor»-pris på vegne av den polske ambassade via offisiell diplomatisk transport til Polens statsminister Mateusz Morawiecki i Warsawa.

Vi venter nå på en offisiell kunngjøring fra statsminister Erna Solberg, og de forventede reaksjoner fra det offisielle Polen på denne diplomatiske krise.

Powered by Cornerstone