Israel/Josh Reinstein: – 90% av Israels suksess skyldes trosbasert diplomati

Josh Reinstein: – 90% av Israels suksess skyldes trosbasert diplomati

Norge Idag, Ingvill Mydland
30. September 2023
Josh Reinstein: – 90% av Israels suksess skyldes trosbasert diplomatiPODCAST: Leder for Kristen Koalisjon Norge og president for European Apostolic Leaders Jan Aage Torp (t.h.) har nylig intervjuet Josh Reinstein. Foto: Oslokirken

– Da vi startet dette arbeidet var det ikke like selvsagt. Noen nølte med i det hele tatt å samarbeide med kristne. Men i dag ser vi kristen støtte til Israel i alle områder av samfunnet, sier Josh Reinstein.

– Trosbasert diplomati er ansvarlig for 90 prosent av den suksess Israel opplever internasjonalt, sier Josh Reinstein.

I sin nyeste podcast, legger Jan-Aage Torp ut et eksklusivt intervju med statsmannen, som var med i arbeidet med Abraham-avtalene, og som er direktør for Knesset Christian Allies Caucus og president of the Israel Allies Foundation, som ble oppretter i 2004.

Politisk handling

– Statsminister Benyamin Netanyahu var en pionér innen trosbasert diplomati, sier Josh Reinstein i podcasten.

– Det var kanskje ikke han som oppfant begrepet men han var en av de første som henvendte seg til kristne ledere rundt om i verden, påpeker Reinstein.

Han sier det handler om å ta den bibelske støtte til Israel og snu den til konkret politisk handling.

– I dag samarbeider de ulike ministeriene i Israel med kristne ledere, og hvis du spør folk på gata, vil de si at det er de kristne som er med og gir Israel suksess internasjonalt, sier Reinstein.

Verdsetter støtten

Han legger til at det alltid vil være ekstremister på alle sider, men anslår at 99 prosent av alle israelerne er tydelige på at de setter pris på støtten fra de kristne.

Knesset Christian Allies Caucus har arbeid i 53 land, og holder i disse dager på å utvide til det 54. landet.

Hele intervjuet med Josh Reinstein ble publisert lørdag 30. september på Jan-Aage Torps podcast Apostolic Insight, og kan ses her:

Powered by Cornerstone