Notater/VG skaper fiendebilder - Usynliggjør kristen-støtten til Svein-Magne Pedersen - Biskop Helga lar seg bruke i splittelses-øyemed

VG skaper fiendebilder - Usynliggjør kristen-støtten til Svein-Magne Pedersen - Biskop Helga lar seg bruke i splittelses-øyemed

Jan-Aage Torp
19. Juni 2018
VG skaper fiendebilder - Usynliggjør kristen-støtten til Svein-Magne Pedersen - Biskop Helga lar seg bruke i splittelses-øyemedSolveig & Svein-Magne Pedersen (til venstre) da KKN feiret hans 70-årsdag 6. januar i Oslo (foto: Jan-Aage Torp); og pastor Gunnar Jeppestøl (foto: Filadelfia Vennesla) VG skaper fiendebilder - Usynliggjør kristen-støtten til Svein-Magne Pedersen - Biskop Helga lar seg bruke i splittelses-øyemedDet er tragisk at en høyst respektabel biskop lar seg bruke av kommersielle interesser

Vi er glad for å kjenne og være venner av ekteparet Solveig & Svein-Magne Pedersen. Derfor arrangerte vi bløtkakefest for Svein-Magne på Katakomben i Bok & Media i Oslo da han fylte 70 år den 6. januar. Bok & Medias eier Hans Petter Foss ordnet nydelig marsipanbløtkake til 45 gjester fra Oslo-regionen.

Det var nok Herren som ville starte året med å ære sin tjener, Svein-Magne Pedersen. Han visste hva de onde krefter som står bak VG hadde planlagt.

Cowboy og Sci-Fi

De siste fire dager har VG brettet ut cowboy- og Sci-Fi-skildringer om Svein-Magne og hans gode evangelist-kollega Tom Roger Edvardsen med krigstyper på førstesidene. VG lever av krigstyper og konflikter. Der det ikke finnes konflikt, skaper de konflikt. Dette tror KKN blir enda en spiker i VG-kista som har falt som en stein gjennom noen år, og fallet fortsetter.

I dagens VG drar de frem KrF-lederen Knut Arild Hareide, nå støttet av fredsmegleren som vi alltid har verdsatt, Kjell Magne Bondevik. Det beklagelige er at KrF-politikerne ikke en gang gjør hjemmeleksa si før de fyrer løs. Hvis de hadde lest fakta og sjekket tallene som Høyesterettsadvokat John Christian Elden har presentert, ville de fått mindre pr, men de hadde bidratt til å stifte fred, som er et bibelsk oppdrag.

VG skaper fiendebilder - Usynliggjør kristen-støtten til Svein-Magne Pedersen - Biskop Helga lar seg bruke i splittelses-øyemedForsiden i dagens VG

Biskop Helga

At vår alles elskede Biskop og Preses Helga Haugland Byfuglien lar seg bruke av hyper-kommersielle VG til å angripe en trosfelle, attpåtil som ikke er medlem av hennes kirke, et smertelig lesning. Men vi svarer ikke med samme mynt. Biskop Helga og vi er generelt ikke enige i synet på samlivsetikken og abort, men vi har den dypeste respekt for henne. Heia, Biskop Helga!

Simple virkemidler

Det er meget interessant at VG benytter de simpleste virkemidler til å skape splid, og til å fortegne inntrykket av Svein-Magnes posisjon i kristenfolket og i befolkningen. Hans støttespillere blir fullstendig oversett.

I start-oppslaget på lørdag var Pedersens forsvarer, Høyesterettsadvokat John Christian Elden, avspist med en usynlig spalte langt ute i de 27 VG-sidene. Makan! En av Norges fremste 2-3 advokater, og hans forsvar av Svein-Magne Pedersen måtte holdes skjult!

I dagens VG er det Hareide og Bondevik & Co som hopper på VGs kommando.

Høyesterettsadvokat Elden blir igjen avspist med noen usynlige linjer, og Svein-Magne Pedersens egen pastor, Gunnar Jeppestøl, som leder en av landets største og mest innflytelsesrike frikirker, blir avspist med noen linjer, og selvsagt uten bilde og overskrift.

Det er bemerkelsesverdig at VG gjør så lite for å hente frem støtteerklæringer til Svein-Magne Pedersen fra ledere av Norges største kristne folkebevegelser. Dét sier alt om hvor syltynn VGs sak er.

Vi trenger ikke å være profet for å fastslå at Svein-Magne Pedersen og Tom Roger Edvardsen vil få anledning til å hjelpe enda flere mennesker etter denne kampanjejournalistikken som VG begår.

KKN presenterer nedenfor hva Gunnar Jeppestøl og Elden sier i dagens VG og som er nærmest skjult i VGs spalter:

Gunnar Jeppestøl

Gunnar Jeppestøl, pastor i Filadelfiakirken Vennesla, ønsker ikke å svare på spørsmål. Han sender VG en kort melding der han skriver følgende:

«Vi har bare fått positive tilbakemeldinger fra folk som har vært til forbønn hos SveinMagne. Vi har aldri opplevd eller hørt at han har lovet helbredelse. Tvert imot anbefaler han folk å gå til lege for å sjekke seg. Selv opplever jeg Svein-Magne som en god og ærlig mann».

VG skaper fiendebilder - Usynliggjør kristen-støtten til Svein-Magne Pedersen - Biskop Helga lar seg bruke i splittelses-øyemedHøyesterettsadvokat John Christian Elden

John Christian Elden

Høyesterettsadvokat John Christian Elden representerer Svein-Magne Pedersen.

– Vi er enige med Hareide, Gjønnes og Lunde i at dersom noen hadde drevet med bønn som næringsvirksomhet, ville det vært feil. Det er VG og enkelte intervjuobjekter som har spredd et slikt inntrykk. Kun 2,6 millioner av misjonens totale inntekter kommer fra bønn via Teletorget, noe som er mindre enn utgiftene de har på dette. Alle misjonens inntekter driftes som stiftelse, noe som innebærer at ingen kan tjene på dem privat og at Stiftelsestilsynet har kontrollmulighet for all bruk av midler.

Powered by Cornerstone