Notater/Tragedien blant «de kristenkonservative» i 2022 - mulighetene i 2023!

Tragedien blant «de kristenkonservative» i 2022 - mulighetene i 2023!

Jan-Aage Torp
20. August 2023
Tragedien blant «de kristenkonservative» i 2022 - mulighetene i 2023!

Begge fløyer etter splittelsen i Norge Idag i 2022 har nå avholdt sine versjoner av Oslo Symposium.

Ifølge avisen Vårt Land var det flere folk på Ystebøs utgave som ble avsluttet igår. Avisen skriver: «Vårt Lands grove opptelling viste minst 200 i salen», et tall som samsvarer med tellinger som mine venner hadde gjort både fredag og lørdag.

Om Sæles utgave som ble holdt i april skriver Vårt Land: «Det var under 100 tilskuere i salen da Vårt Lands reporter besøkte deres symposium i april». Der var jeg jo selv til stede, etter som jeg var invitert, og kan bekrefte at tallet var omkring 100 begge dagene.

Svært vellykkede symposier

Det må sies at begge symposiene var svært vellykede rent innholdsmessig. Jeg kan ikke se at det eksisterer noen virkelig uenighet i de store linjene.

Norge Idag har nå vist storsinn

Noe jeg jubler over er at Norge Idag denne helgen har valgt å dekke mye av Ystebøs symposium med en rekke gode reportasjer og referater. Det viser storsinn og en konstruktiv holdning. Dette er trolig en ny holdning, som jeg hyller.

Dessverre kan man hittil ikke si det samme om Ystebøs våpendragere, avisene Dagen og Verdinytt, som begge ignorerte Sæles symposium fullstendig. Her er det en holdning som må endres for at den konstruktive enhet kan komme.

Det tragiske

Det tragiske i et helt år siden juni 2022 er at begge fløyer - Ystebø og Sæle - engasjerte seg kraftig i denne splittelsen, og begge har latt avisene Vårt Land og Dagen fråtse i den, noe som ifølge Dagens talspersoner har ført til flere klikk på nettet og kortsiktige gevinster for deres offentlige pressestøtte. Sjefredaktør Bore i Vårt Land prøver også å utnytte klikk-gevinsten til det fulle. men konsernet viser kraftig fall i inntekter og oppslutning. Sjefredaktør Selbekk i Dagen har gjennom 30 år i kristelige medier spesialisert seg på å maksimere personkonflikter i sine spalter.

2023 er et nytt år

Det er vel kjent at jeg støttet Sæle under splittelsen ifjor.

Men 2023 er et nytt år, og det er tid for sanne kristne å finne sammen.

Det beste botemiddel imot avisers splittelses-journalistikk er å nekte å medvirke. Jeg har siden 2019 nektet å la meg intervjue av slike aviser.

Samling

Om et par måneder arrangerer Kristen Koalisjon Norge (KKN) vårt Israelseminar der vi skygger unna alle splittelsene. Vi inviterer alle parter. Ingen utelukkes, men tvert imot søker vi å omfavne alle gode krefter.

At Israelseminaret holdes i Pinsebevegelsens Israelbastion, Pinsemenigheten Evangeliesalen Berøa, understreker at vi tar imot både nye og gamle, uten hensyntagen til hvilken «fløy» du eventuelt tilhører.

2023 er ikke 2022. Det er tid for å forene de beste krefter. Det er tid for samling av «de kristenkonservative».

Gjennom mine TV-programmer «Hovedstaden med Pastor Torp» har jeg vist vei. Nå tar vi ytterligere steg i samme retning.

 

Powered by Cornerstone