Notater/Riksrettsaken vil bli et gjennombrudd for sannheten

Riksrettsaken vil bli et gjennombrudd for sannheten

Jan-Aage Torp
18. Januar 2021
Riksrettsaken vil bli et gjennombrudd for sannhetenHer leder justitiarius John Roberts den første riksrettsaken mot President Donald Trump i februar 2020 (foto: Wikipedia)

Representantenes hus i den amerikanske Kongressen vedtok i forrige uke at riksrettsak skal åpnes mot President Donald J. Trump. Samtlige representanter fra Demokratene stemte for, pluss 10 overløpere fra Republikanerne. 

Nå skal saken formelt oversendes til Senatet, der selve riksrettsaken vil finne sted i henhold til konstitusjonen. For at Trump skal dømmes, må 2/3 av senatorene stemme for å å felle ham. Det er Høyesteretts justitiarius John Roberts som leder rettsmøtet i Senatet, men for øvrig er riksrettsaken hevet over de ordinære domstoler.

Vedtaket i Representantenes hus skjedde i all hast, uten noen som helst rettergang, og uten at Trump fikk anledning til å forklare seg.

I Senatet må det bli åpne prosesser, som blir dekket av TV-selskapet C-SPAN, og som garantert blir vist på alternative medier, selv om mainstreammedia som CNN, New York Times samt sensurerte sosiale medieplattformer som Twitter, Facebook og Google neppe vil gjengi noe direkte.

Selvsagt er det en skam for USA at det gikk så langt som til en riksrettsak nummer 2 for President Trump.

Men jeg tror at dette kan vise seg som en velsignelse i forkledning. Riksrettsaken vil bli et gjennombrudd for sannheten. Her får nemlig Trump & hans juridiske team endelig anledning til å legge frem bevisene om valgfusket i sin fulle bredde.

Jeg tror at riksrettsaken vil mislykkes for Demokratene og deres overløpere fra Republikanerne.

Det kan hende at hekseprosessen mot Trump vil bli stanset før sak åpnes i Senatet fordi riksrett-hylerne begynner allerede nå å få kalde føtter. Deres hat forblindet dem, og nå oppdager de at de kan komme til å ødelegge for seg selv.

Hva som blir de endelige konsekvensene for juksemakerne, gjenstår å se. Kan hende at selveste Joe Biden blir den endegyldige taperen. Viktige konstitusjonelle spørsmål vil måtte avklares.

Powered by Cornerstone