Notater/Jeg har koronapass og er fullvaksinert - men ikke bruk tvang, Herr statsminister Støre!

Jeg har koronapass og er fullvaksinert - men ikke bruk tvang, Herr statsminister Støre!

Jan-Aage Torp
21. November 2021
Jeg har koronapass og er fullvaksinert - men ikke bruk tvang, Herr statsminister Støre!Fra koronapassdemonstrasjon i Oslo igår

Jeg har alltid støttet vaksinasjoner som er vel begrunnet medisinsk. Kanskje det skyldes min oppvekst i Det Fjerne Østen der vaksinering har vist seg nødvendig mot alskens epidemier og smittebølger.

Da koronavaksinen ble tilgjengelig i Norge i vinter, ringte jeg selv og ba om å bli vaksinert fortest mulig. 

Jeg har også med glede benyttet koronapasset ved mine internasjonale reiser, senest til Østerrike og Sveits.

Men tvang? Ikke sjans!

Jeg har koronapass og er fullvaksinert - men ikke bruk tvang, Herr statsminister Støre!Danielsen, Graver og Thon (foro: Hovedstaden TV)

Professor Hans Petter Graver imponerte meg da han talte Erna Solberg midt imot i mars 2020. Han advarte mot tvang og brudd på menneskerettigheter. Likså imponert ble jeg i april 2020 av Datatilsynets direktør Bjørn Erik Thon som tvang Helseminister Bent Høie i kne ved forsøket på innførsel av den almektige smitteappen. Nylig uttalte også høyesterettsadvokat Per Danielsen seg imot Erna Solbergs brudd på Grunnloven. Alle tre kan man se på mitt ukentlige TV-program, «Hovedstaden med Pastor Torp».

Østerrike innfører tvangs-koronavaksinering om to-tre måneder. Jeg får frysninger.... Dette skaper bare raseri og undertrykkelse.

Nå overlater statsminister Jonas Gahr Støre og helseminister Ingvild Kjerkol til kommunene å ta i bruk koronapass lokalt. Dette er en farefull vei, Herr statsminister! Fryktsomme mennesker tyr ofte til tankeløse handlinger, og mandatet som de mange kommunene gis, vil raskt kunne misbrukes og gjøre ugjenopprettelig skade i befolkningen.

Igår var det demonstrasjonstog gjennom Karl Johans gate i Oslo imot koronapass. Langt mer enn 1000 mennesker marsjerte fredelig, og jeg så kun saklige bannere og hørte gode slagord.

Men ikke et sekunds dekning i NRK. Var det for fredelig og saklig? Er det et ledd i å tie ihjel annerledes tenkende? Dette skjer jo hele tiden på NRK og i norske statsfinansierte medier.

Som sagt, jeg er frivillig bruker av koronapass og koronavaksinen. Ingen kan overtale meg til å endre syn. Jeg forventer respekt for dette.

Men jeg forventer også at vi respekterer vaksinasjonsnektere og passmotstandere.

Lytt til professor Graver, direktør Thon og høyesterettsadvokat Danielsen!

Powered by Cornerstone