Notater/Frp har tatt solide steg for å være et parti for familievern og menneskeverd

Frp har tatt solide steg for å være et parti for familievern og menneskeverd

Jan-Aage Torp
13. August 2021
Frp har tatt solide steg for å være et parti for familievern og menneskeverdJan-Aage i TV-samtale med Sylvi (foto: Sahar Zargar)

Under Sylvi Listhaugs ledelse har Fremskrittspartiet (Frp) tatt solide steg for å være et familieverns- og menneskeverdparti. 

Nå har aldri Frp definert seg som et ensidig «kristelig» parti. I Anders Langes og Carl I. Hagens parti er det rom for alle livssyn, dog med et tydellg kristent verdifundament. Her er det plass for hinduen Himanshu Gulati, den frittenkende Jon Helgheim, ateister, jøder og muslimer. Men de mest markante ledere legger ikke skjul på sin kristne tilhørighet. Dette gjelder Sylvi Listhaug, Per-Willy Amundsen, Christian Tybring-Gjedde, Morten Wold og mange flere.

For meg gjelder en del sjekkpunkter når jeg skal vurdere å stemme på et parti. Jeg ser på deres holdning til menneskeverd, livsrett, familievern, de ulike friheter (ytringsfrihet, organisasjonsfrihet osv.), toleranse, rettsstaten, nasjonalstaten, internasjonalt samarbeid, skatter og avgifter & mer.

Når jeg vurderer menneskeverd, tenker jeg ikke «bare» på ufødte babyer (abort) og døende (evtanasi), men også på om de faktisk respekterer medmennesker!

Frp passerer ikke alle mine nåløyer.

Men under Sylvi Listhaugs ledelse har de tatt syvmils-steg for å kjempe for kontantstøtten, og i realitetsoppfatningen av barnevernet, dvs et standpunkt FOR FAMILIEN. Det gir MANGE PLUSSPOENG.

Og under Sylvi Listhaug har Frp tatt et klart oppgjør med rasisme og intoleranse, som bl a. uttrykkes av SIAN. Jeg har snakket på høyt hold i Frp om å ha konstruktive samtaler med moderate islamledere fra toneangivende nasjoner, så jeg VET at Frp er ikke et fiendtlig parti imot noen religion - verken kristendom. jødedom, islam, hinduisme, eller andre.  Dette gir også MANGE PLUSSPOENG.

KKN vil aldri anbefale å stemme for ett konkret parti. Men det vi kan fastslå er at Frp har tatt solide steg for å være et parti for familievern og menneskeverd. Det er vi svært tilfreds med.

Gratulerer, Sylvi!

Powered by Cornerstone