Mediene/Kristen media må stå opp for trossøsken!

Kristen media må stå opp for trossøsken!

Jan-Aage Torp
17. Februar 2019
Kristen media må stå opp for trossøsken!

Kristen media er viktig i vår tid, men ikke bare for å hylle og forsvare trossøsken i «Langtvekkistan» og i fordums tider. Det er flott å uttrykke vakre og kloke ord om Donald Trump og undergrunnskirken på 1970-tallet. Men hva med det som skjer IDAG og i Norge?

Jeg skrev for et par år siden om avisen Dagen som skrøt av å være «best i Norge om den forfulgte kirke», men dessverre gjaldt det ikke for forfulgte kristne i Norge. Dagen lemlestet familien Bodnariu, Sannhetens Ord, Jan Hanvold, Svein-Magne Pedersen og undertegnede. Dagen har muligens vist noe forbedring i 2019, men rotproblemet er ikke borte, nemlig hangen til å logre med halen for myndighetene og pengemakten.

KKN vil ikke akseptere at kristne familier, menigheter og frontsoldater «kastes til hundene». Jeg vil utfordre våre venner i Norge: Vil du stå opp for våre forfulgte trossøsken i Norge, eller gjelder ditt engasjement bare når du selv blir angrepet?

Kristne forsvarer sine egne

En grunnleggende verdi i kristen etikk er å forsvare sine egne. 

En sann kristen forråder verken sin mor eller far, sønn eller datter, og heller ikke sin øvrige familie.

En sann kristen forråder heller ikke sin menighet eller Kirkens frontsoldater.

Men «verdens ånd» er stikk motsatt.

Jeg minnes mitt møte som ung mann med en gråtende pinsepredikant-pappa på 1970-tallet, Øyvind Fragell, ikke minst kjent som forfatter av sangen «Jeg Løfter Mine Øyne». Da hadde jeg nettopp kommet meg ut av Human-Etisk Forbund (HEF) som hadde utnyttet min sårbarhet og tros-krise som tenåring til sin énsidige agenda. Fragell var utrøstelig idet han samtidig gledet seg over at jeg var «kommet hjem». Fragells daglige bønn var at hans familie skulle komme tilbake til Jesus.

Det er vel dokumentert at diktatoren Josef Stalin svek sin egen familie. En Gudløs statsleder er livsfarlig for sin familie og sin nasjon.

Men en Gudfryktig statsleder og familiefar bringer fremtid og håp.

Ludvig & Lise

Da Ludvig & Lise Karlsen ble maltraktert av Vårt Land i 2003, da var det ingen kristne medier som forsvarte dem. «Jovisst var det noen som forsvarte dem!» vil noen hevde. Men det skjedde NÅR STRIDEN ALLEREDE VAR OVER, fire-fem uker etterpå! Da var Ludvig allerede knekt av råkjøret. Kanskje «de langsomme» som forsvarte Ludvig & Lise fire-fem uker etterpå ventet fire-fem uker fordi de var på ferie eller var selv lammet av sykdom? Kanskje. Men ofte skjer slik «forsinkelse» fordi man vil se «hvilken vei vinden blåser».... De ville ikke risikere sitt eget «omdømme»....

Emanuel, Ludvig og Arne Flermoen

I mars 2000 produserte en gruppe av homo-aktivister en film, «BE - skitne, syndige meg» som ble vist i beste sendetid på TV2 og ble hyllet som «årets dokumentar» av Gullruten på NRK. Den fantasirike «dokumentaren» presenterte sine spinnville hypoteser om at jeg - i 1992 - skulle ha forårsaket en ung homofil manns død. (Til dags dato - 27 år senere - finnes det verken dokumentasjon om at denne unge mannen var homofil, og heller ikke at han er død. Og selvfølgelig: Jeg hadde aldri sett eller hørt om denne unge mannen før jeg så tv-programmet i mars 2000, åtte år etter hans forsvinning.) 

Mens tv-sendingen ennå gikk på TV2 den lørdagskvelden den 18. mars 2000, ringte både Emanuel Minos og Ludvig Karlsen meg og uttrykte sin sterke støtte, og etterpå fikk Emanuel og Ludvig både avisen Dagens nye sjefredaktør (fra 1999) Odd Sverre Hove til å skrive en sterk lederartikkel til mitt forsvar, samt pinse-organet Korsets Seier.

Da Aftenposten og NRK satte igang en vedvarende kanonade mot undertegnede i april 2011, da var Vårt Land en meget negativ pådriver og Dagen var en medspiller i den stygge slakten. Emanuel Minos ringte meg daglig i seks måneder, og sto med Aina & meg. 

Men ingen kristne medier ville presentere en annen versjon mens striden pågikk. Det gikk én uke, to uker, tre uker og fire uker, og de kloke kristne medier satt og analyserte....

Ikke før pastor Arne Flermoen benyttet sin månedlige sending på den bittelille kanalen Gospel Channel fire uker etterpå til å la meg fortelle «den annen side». Jeg er evig takknemlig til Arne Flermoen som strakk ut hånden da vi trengte det som mest!

Bodnariu

Den mest hjerteskjærende historie på norsk jord i moderne tid er historien om den norsk-rumenske familien Bodnariu som fra november 2015 til juni 2016 måtte stå alene som kristne i Norge i kampen for sin familie.

Gud tvang meg til å forsvare dem den 7. januar 2016 i en situasjon der jeg var blitt fornedret gjennom en årrekke. Jeg er evig takknemlig til Gud for at Han kalte meg. Han fant trolig ingen annen kristenleder, så Han måtte bruke en sønderbrutt mann som  meg. Men det ble vendepunktet for Aina & meg på norsk jord. Moralen er: «Stå opp for de svakeste!»

Kristen media svek familien Bodnariu gjennom hele denne hekse-prosessen, bortsett fra den 20. februar 2016 da TV Visjon ved sin eminente reporter Sten Klevås-Olsen presenterte et varmhjertet intervju med bestemor Magny og tante Maren Håland. Da gråt jeg. Jeg takker fortsatt TV Visjon for dette.

TV-generalen

I oktober 2016 ble jeg tipset på forhånd om at NRK Brennpunkt forberedte et råkjør mot Jan & Inger Hanvold, så da bestemte jeg meg for å stå opp for dem, selv om jeg personlig hadde ingen egeninteresse av det. Men jeg brukte de bittesmå ressursene jeg hadde, nemlig min egen blogg. Jeg prekte i London den uken, og hadde et fullt program, men jeg skrev tre kraftige og sanne artikler til forsvar av Hanvold og TV Visjon på de første tre dagene. Det er mens krigen pågår at vår troskap blir testet.

Jeg angrer ikke et sekund, selv om jeg mistet venner som mislikte at jeg forsvarte Jan Hanvold.

Akkurat den dagen - på tirsdag 25. oktober 2016 - ikke én eller to eller tre uker etterpå - da visste jeg at Guds TV-general i Norden trengte at kristenfolket sto opp til forsvar, og ikke ventet i fire-fem uker «til vinden har lagt seg», eller «til vi ser hvordan det går», og lignende svada.

Noen har dødd

Jeg har sett kristne bli knust av hodeløs, antikristelig media, og av sekulærkristelig media. Noen har aldri reist seg igjen. Noen har dødd.

Dét må aldri skje igjen i Norge!

VG og Svein-Magne

VG hadde i 2018 et råkjør mot Norges fremste evangelist, «Norges Billy Graham» - Svein-Magne Pedersen. Jeg satte meg grundig inn i sakene. Onde krefter, anført av VG - og med støtte langt inn i Kristelig Folkeparti og Høyre - ville knekke Svein-Magne & Solveig og Misjonen Jesus Leger (MJL).

Men Svein-Magne vant!

Staben til Svein-Magne & Solveig sto last og brast sammen. Noen kristne støttet dem. Og en fremragende advokat forsvarte dem overfor myndigheter og media

Kristen media må lære

Vi må lære. Kristen media må lære. Ikke bare å uttrykke støtte til Trump og «Langtvekkistan» - men IDAG og HER og MENS DET SKJER!

Les Jesu ord:

«Et nytt bud gir jeg dere: Dere skal elske hverandre. Som jeg har elsket dere, skal dere elske hverandre. Ved dette skal alle forstå at dere er mine disipler: at dere har kjærlighet til hverandre» (Johannes 13:34-35) 

Powered by Cornerstone