KKN taler/Gunnar Brudeli forteller om bønnesvaret i Ungarn: Den nye grunnloven av 2012

Gunnar Brudeli forteller om bønnesvaret i Ungarn: Den nye grunnloven av 2012

Jan-Aage Torp
17. Februar 2019
Gunnar Brudeli forteller om bønnesvaret i Ungarn: Den nye grunnloven av 2012

Da bønnegeneralen Gunnar Brudeli fra Trøgstad mottok melding fra meg imorges om at jeg drar til Budapest på tirsdag morgen på et viktig oppdrag, sendte han meg denne fantastiske rapporten som viser hvorfor EU-systemet og de sekulære ideologiene i Europa står så sterkt imot Ungarn:

Bønn og faste gjorde en forandring i Ungarn

 Vestlige media har ikke kunngjort en bakgrunn for parlamentsvalget i 2010 og den nye grunnloven i Ungarn. Min kone og jeg deltok på en europeisk bønnekonferanse i Budapest våren 2011. Her møtte vi bønneledere i landet, og vi deltok i en bønnevandring i byen. Disse fortalte oss følgende:

I januar 2010 var 20 menigheter med på en bønn og faste for valget som var 25. april. Media avslørte i dette tidsrommet mange saker som førte til at de tidligere medlemmene ikke fikk fornyet tillit, og et parlament med et nytt flertall startet straks arbeidet med en ny grunnlov. Da var det 50 nye menigheter i tillegg til de 20 som gjennomførte en ny bønn og faste for ny grunnlov i januar 2011. Den nye grunnloven ble vedtatt våren 2011, og den trådte i kraft 1. januar 2012.

Teksten i grunnloven (Fundamental Law of Hungary) innledes med første linje av den Ungarske nasjonalhymne: «O Lord, blessed be the Hungarian nation».

Fra grunnlovsteksten på 36 A4-sider kan jeg nevne følgende:

-       Vi er stolt av at vår konge, Saint Stephan, for tusen år siden baserte den ungarske stat på et solid grunnlag og gjorde vårt land til en del av det kristne Europa.

-       Vi erkjenner den rolle kristendommen har spilt for å bevare vår nasjon.

-       Vi proklamerer at familien og nasjonen legger til rette det fundamentale rammeverk for samfunn hvor lojalitet, tro og kjærlighet er de fremtredende verdier.

-       Vi anerkjenner ikke en lovlig fortsettelse av 1949 Communist «Constitution» som la grunnen for et tyranni, og vi erklærer den som ugyldig.

-       Ungarn skal beskytte ekteskap som institusjon forstått som en ekteskapelig union mellom en mann og en kvinne.

-       Ungarn skal også beskytte familien som ansees som basis for nasjonens overlevelse.

-       Alle skal ha rett til liv og menneskelig verdighet.

-       Livet til et foster skal beskyttes fra unnfangelsesøyeblikket.

Dette er bare noen korte sitater fra den nye ungarske grunnloven. EU var ikke fornøyd med den!

Det nytter å be!

ps.

Det er interessant å vite at dette konservative flertallet i parlamentet i Budapest, Ungarn, fikk fornyet tillit i parlamentsvalgene både i 2014 og 2018. Halleluja!

ds.

Powered by Cornerstone