Aktuelt/Valeriu Ghiletchi og Bodnariufamilien til Barnervernkonferansen 1. juni

Valeriu Ghiletchi og Bodnariufamilien til Barnervernkonferansen 1. juni

Norge Idag
13. Mai 2023
Valeriu Ghiletchi og Bodnariufamilien til Barnervernkonferansen 1. juniTALER TIL OSLO: Marius & Ruth Bodnariu sammen med Jan-Aage Torp i det rumenske parlamentet i november 2022. Foto: Oslokirken

Valeriu Ghiletchi, som ledet granskingen av barnevernet på vegne av Europarådet, den polske advokvaten Jerzy Kwasniewski og den indiske høyesteretts- advokat, dr. G.V. Rao taler på Barnevernkonferansen i Studio 28 i Oslo, 1. juni klokken 13.00-18.00.

— Tre verdenskjente saker blir presentert. De som medvirker, er selve mammaen i storfilmen, «Mrs. Chatterjee versus Norway», fra Bollywood, vist over hele verden. Med blir også ekteparet Bodnariu fra Norge og Romania, og Silje Garmo, den første norske som har fått asyl i Europa i fredstid. Bodnariu-familien og Silje Garmo kan ikke medvirke personlig, fordi det fortsatt er en arrest-ordre på dem i Norge etter saken, der deres fem barn ble tatt fra dem i november 2015. Det forteller pastor Jan-Aage Torp i Oslokirken som også er styreformann i Kristen Koalisjon Norge (KKN).

— Arrestordren er aldri blitt frafalt av Politiet – til tross for at barnevernet måtte trekke saken imot dem i Fjordane Tingrett i mai 2016, og alle barna ble returnert til sine rette foreldre. Behandlingen av dem viser hvor arrogant barnevernet i Norge opererer, i samarbeid med Politiet. Den beste faglige ekspertise blir ikke hørt av barnevernet!

Jan-Aage Torp samtalte med Marius Bodnariu i forrige uke og avtalte at de vil fortelle sin historie i Barnevernkonferansen, der psykologspesialist Einar Columbus Salvesen vil intervjue dem. Salvesen var sterkt involvert da de ble frifunnet i 2016, og har fortsatt en tett forbindelse etter at de flyttet til Marius' hjemland, Romania.

Einar Salvesen har uttalt flere ganger i mediene at «Bodnarius er en nydelig familie!», og har endog bodd hjemme hos dem.

Nå har Marius & Ruth Bodnariu fått syv barn, og familien stortrives i Romania.

Ruths familie i Naustdal i Sogn & Fjordane er titt og ofte på besøk i Romania, men Ruth og Marius lengter like-vel tilbake til Naustdal, der de bodde i 10 år – og Marius snakker flytende norsk.

— De er blitt symboler i Vesten på en familie som ikke lot seg knuse av barnevernet i Norge, sier pastor Jan-Aage Torp, som leder konferansen.

Powered by Cornerstone