Aktuelt/Stor konferanse i Washington DC - Vil bedre situasjonen for forfulgte kristne

Stor konferanse i Washington DC - Vil bedre situasjonen for forfulgte kristne

Norge Idag, Trine Overå Hansen
27. Juni 2022
Stor konferanse i Washington DC - Vil bedre situasjonen for forfulgte kristneDenne uken pågår en stor religionsfrihetkonferanse i Washington DC. Blant talerne er finske Päivi Räsenen. Foto: ADF Finland

Denne uken avholdes toppmøte for religionsfrihet, IRF Summit, i Washington DC. En av partnerne for arrangementet, ADF International, varsler at de vil benytte anledningen til å rette søkelyset mot forfulgte kristne. IRF Summit er et politisk uavhengig arrangement som viser enestående støtte over hele det politiske spekteret i det presserende spørsmålet om kristenforfølgelse over hele verden.

Det årlige internasjonale toppmøte for religionsfrihet, som avholdes 28.-30. juni 2022, i Washington, D.C., er verdens største konferanse om internasjonal religionsfrihet.

Det er en tverrpolitisk begivenhet på høyt nivå, retter fokus mot viktige menneskerettighetsspørsmål om religiøs forfølgelse over hele verden. Det vil bli ledet av tidligere ambassadør for internasjonal religionsfrihet, Samuel Brownback, og tidligere leder av den amerikanske kommisjonen for internasjonal religionsfrihet, Katrina Lantos Swett.

Amerikanske toppolitikere

Det tre dager lange arrangementet vil inneholde bemerkelsesverdige foredragsholdere om ulike sider ved global religionsfrihet. Blant andre kommer NBA-stjernen Enes Kanter Freedom, USAs ambassadør for internasjonal religionsfrihet, Rashad Hussain, Storbritannias spesialutsending for religionsfrihet og livssyn, Fiona Bruce, «speaker» av Representantenes hus Nancy Pelosi, den tidligere amerikanske utenriksministeren, Mike Pompeo, og den amerikanske senatoren, Marco Rubio.

Päivi Räsänen

Päivi Räsänen, det finske parlamentsmedlemmet, vil dele historien sin etter at hun vant en banebrytende seier for ytringsfriheten da hun ble utsatt for straffeforfølgelse for «hatefulle ytringer» etter en tweet om hennes religiøse tro i Finland.

ADF Internationals president og administrerende direktør Michael Farris, direktør for ADF India Tehmina Arora og direktør for ADF Internationals Global Religious Freedom Team Kelsey Zorzi vil presentere strategier for juridisk forsvar av forfulgte kristne over hele verden. Historiene til mange overlevende og religiøse samvittighetsfanger vil bli lagt fram.

– Muligheten til å fremheve de virkelige historiene til forfulgte mennesker ved en slik begivenhet på høyt nivå er enormt viktig for å bringe oppmerksomheten til den tragiske virkeligheten forfulgte kristne over hele verden står overfor. Hvis vi skal søke rettferdighet for disse individene, sikre deres sikkerhet og få slutt på religiøs forfølgelse, må vi fokusere på å sende et enhetlig budskap slik det er nedfelt i dette toppmøtet, sier Kelsey Zorzi, direktør for Global Religious Freedom for ADF International i en pressemelding.

Kristne mest forfulgt

– Kristne er den mest forfulgte gruppen i verden, med over 360 millioner som lever på steder med fare eller ekstrem diskriminering. Det internasjonale toppmøte for religionsfrihet gir verden et nødvendig blikk på denne virkeligheten, ofte ignorert, for å øke den avgjørende bevisstheten om et av de største menneskerettighetsbruddene i vår tid, bemerker Sean Nelson, juridisk rådgiver for global religionsfrihet i ADF International.

Blant nprske deltakere er Jan-Aage Torp, leder av Kristen Koalisjon Norge.

Powered by Cornerstone