Aktuelt/Filmdirektøren bak «Mrs. Chatterjee vs. Norway»: Ashima Chibber taler på Barnevernkonferansen i Oslo

Filmdirektøren bak «Mrs. Chatterjee vs. Norway»: Ashima Chibber taler på Barnevernkonferansen i Oslo

Norge Idag
16. Mai 2023
Filmdirektøren bak «Mrs. Chatterjee vs. Norway»: Ashima Chibber taler på Barnevernkonferansen i OsloFILMDIREKTØR: Ashima Chibber (t.v.) står bak filmen som kritiserer norsk barnevern. Her sammen med hovedrolleinnehaver Rani Mukerji. Foto: Skjermdump YouTube/Viralbollywood

— Den indiske filmdirektøren bak filmen «Mrs. Chatterjee vs. Norway», Ashima Chibber, skal tale på Barnevernkonferansen i Oslo torsdag 1. juni, og inngår i en knippe av verdensledende talere, forteller formann for Kristen Koalisjon Norge (KKN), Jan-Aage Torp, i en samtale med Norge IDAG.

Våre talere under Barnevernkonferansen omfatter internasjonale toppadvokater, Europarådets dommerutvelgelses-leder, en norsk psykologspesialist og tre verdenskjente ofre for det norske barnevernets overgrep, fortsetter Torp.

Bollywoods fremste

KKNs formann ble kjent med Ashima Chibber i forberedelsene til Barnevernkonferansen. Hun har i mange år vært en av Bollywoods mest lovende filmdirektører, og har jobbet tett med Indias fremste i faget.

– Med den internasjonale suksessen om en indisk mammas møte med uretten i det norske barnevernet, «Mrs. Chatterjee vs. Norway», har hun tatt steget opp blant de fremste filmdirektører i filmindustrien i India, sier Torp.

– Filmen går for fulle hus over hele India, et land med en befolkning på 1,4 milliarder, og i mange andre land.

Ambassadør Frydenlund

Men den norske ambassadøren i India, Hans Jacob Frydenlund, hudflettet filmen i sine uttalelser til indiske medier, og mente at filmen gir et misvisende inntrykk av Norges barnevernsystem.

– Jeg har stor respekt for ambassadør Frydenlund. Jeg møtte ham hjemme hos Indias ambassadør i Norge i november 2022, og han ga et godt inntrykk, forteller Jan-Aage Torp.

– Men hans uttalelser om filmen «Mrs. Chatterjee vs. Norway» må være på bestilling fra det norske Utenriksdepartementet, mener Torp.

– Han kan umulig ha personlig erfaring med barne-vernet når han uttaler seg slik.

– Jeg så premieren i Oslo sammen med et 30-talls etnisk norske advokater, psykologer og dommere som alle har omfattende erfaring med barnevernsaker, og jeg ble overveldet over at de alle sammen opplevde filmen som en troverdig skildring av hvordan barnevernet og fylkesnemnda for barnevernsaker faktisk fungerer, forteller Jan-Aage Torp.

Stor begivenhet

Torp fortsetter: – Det er en stor begivenhet at Ashima Chibber taler på Oslokonferansen om barnevernet. Her skal hun forklare om sitt engasjement og sin grundige granskning som foranlediget filmatiseringen av mamma Sagarika Chakrabortys opplevelser.

– Fru Saharika skal selv også tale, og vil vitne om sitt engasjement som en mamma som kjempet for sine to barn, sier KKNs formann.

Konferansen i Oslo holdes torsdag 1. juni fra kl 13 til kl 18, og er på engelsk. Hele Barnevernkonferansen sendes på TV, og blir også vist på TV i andre land, foruten via internett. Det er Oslokirken og Kristen Koalisjon Norge (KKN) ved pastorparet Aina & Jan-Aage Torp som er arrangører, og konferansen holdes i TV Visjon Norges Studio 28 i Møllergata 28, Oslo.

Powered by Cornerstone