Aktuelt/Fra Bollywood til Oslo: Barnevernet i fokus med verdensledende talere

Fra Bollywood til Oslo: Barnevernet i fokus med verdensledende talere

KKN inviter til konferanse i Studio 28
Norge Idag, Aleksander Overå
29. April 2023
Fra Bollywood til Oslo: Barnevernet i fokus med verdensledende talereFoto: Emmay Entertainment Fra Bollywood til Oslo: Barnevernet i fokus med verdensledende talereEinar Salvesen Foto: Oslokirken Fra Bollywood til Oslo: Barnevernet i fokus med verdensledende talereValeriu Ghiletchi Foto: Oslokirken Fra Bollywood til Oslo: Barnevernet i fokus med verdensledende talereDr. G. V. Rao Foto: Oslokirken

Storfilmen fra Bollywood «Mrs Chatterjee vs Norway» og Den europeiske menneskerettsdomstolens gjentatte domfellelser av barnevernet i Norge står i fokus når Oslokirken og Kristen Koalisjon Norge (KKN) inviterer til en én-dags-konferanse om barnevernet i Studio 28 i Oslo den 1. juni.

Det skriver Oslokirken i en pressemelding.

Torsdag 1. juni arrangeres én-dags-konferanse i Studio 28 i Oslo om det norske barnevernet. Blant talerne er Valeriu Ghiletchi, Sagarika Chakraborty, Ashima Chibber, Dr. G.V. Rao, Marius & Ruth Bodnariu, en rekke europeiske og norske talspersoner og eksperter, samt psykologspesialist Einar Salvesen og pastorparet Aina & Jan-Aage Torp.

Siden 2019 er barnevernet blitt dømt en rekke ganger i Den europeiske menneskerettsdomstol (EMD) i Strasbourg for brudd på menneskerettighetene overfor barn, foreldre og familier.

Hovedtaleren blir Valeriu Ghiletchi, som i 2018 var den offisielle rapportør om barnevernet på vegne av Europarådets Parlamentarikerforsamling (PACE). Hans rapport førte til en sterk resolusjon der 73 prosent av parlamentarikerne stemte for en endring av barnevernet. I 2020 førte EMDs domfellelser til nye føringer fra Norges Høyesterett og et enstemmig storting vedtok å opprette en granskningskommisjon om rettssikkerheten i barnevernet.

I mars 2023 kom filmen «Mrs Chatterjee vs Norway» ut på Bollywood i India om den indiske to-barns-mammaen Sagarika Chakrabortys kamp mot barnevernet i Norge. Indias mest berømte skuespiller, Rani Mukerji, spiller hovedrollen, og denne filmen er blitt en slager i 
mange land. India er verdens mest folkerike demokrati, og Bollywoods filmindustri spiller en stor rolle verden over, og truer endog den norske handelen med India og andre nasjoner.

Mammaen i filmen og dens direktør, Sagarika Chakraborty og Ashima Chibber, medvirker begge under konferansen i Oslo.

Det gjør også Dr. G.V. Rao, høyesterettsadvokat i New Dehli og visepresident i Den indiske advokatforeningen med internasjonal lovgivning som ekspertise.

Det norsk-rumenske ekteparet Marius & Ruth Bodnariu blir med på videolink fra Romania, foruten en rekke talere fra Norge, Europa og globalt.

Konferansen finner sted på engelsk og vil bli sendt på TV. Pastorparet i Oslokirken, Aina & Jan-Aage Torp, leder konferansen.

Fra Bollywood til Oslo: Barnevernet i fokus med verdensledende talereAina og Jan-Aage Torp Foto: Oslokirken
Powered by Cornerstone