Aktuelt/Mentzoni i Vårt Land: «Feilslått angrep på Jan-Aage Torp»

Mentzoni i Vårt Land: «Feilslått angrep på Jan-Aage Torp»

Karl-Axel Mentzoni
28. Juni 2021
Mentzoni i Vårt Land: «Feilslått angrep på Jan-Aage Torp»Pastor Ḱarl-Axel Mentzoni i Pinsemenigheten Filadelfia i Fredrikstad

Herr redaktør!

Det har vært spennende å lese artiklene om det som en mann i lille Norge har utrettet. Denne mannen er i følge Vårt Land svært farlig, ja ekstrem, og beskrives som ultrakonservativ.

Mentzoni i Vårt Land: «Feilslått angrep på Jan-Aage Torp»

Jeg forstår ut fra artiklene at Vårt Land ikke liker Jan-Aage Torp, heller ikke det han holder på med. De forsvarer sine voldsomme angrep på en kristen bror på denne måten: «Det er vårt felles ansvar som et demokratisk samfunn å jobbe mot dem.»

Mentzoni i Vårt Land: «Feilslått angrep på Jan-Aage Torp»Skjermbilde fra Vårt Lands papirutgave mandag 28. juni 2021

Det som er problematisk er at det fiendebildet Vårt Land prøver å produsere i disse artiklene, kanskje ikke eksisterer. Jan-Aage Torp har maktet det misunnelsesverdige i Vårt Lands øyne: Å bygge broer til de viktigste muslimske ledere i Egypt.

Og det er slik Jan-Aage Torp er. Han omgir seg ikke bare med mennesker han liker, eller som han kan dra nytte av. Hans arbeid er svært uegennyttig. I de ulike fora han figurerer i, er en av hans store styrker å bygge nettverk med mennesker som har helt ulike syn på tro og politikk.

Han har også et dypt og ektefølt engasjement for mennesker som har mistet støtten fra storsamfunnet. Dette er helt unikt. Derfor kan man også lese Vårt Lands reportasje som en verdsettelse av hans gedigne gaver i å hjelpe enkeltmennesker.

Han følger Skriftens egne ord: «Det dere gjorde mot én av disse mine minste søsken, har dere gjort mot meg.» Karl-Axel Mentzoni

Powered by Cornerstone