Aktuelt/Vårt Land angriper Pastor Torp - 23 avissider, 2 forsider og en lederartikkel for å bringe ham til taushet

Vårt Land angriper Pastor Torp - 23 avissider, 2 forsider og en lederartikkel for å bringe ham til taushet

KKN Media
04. September 2021
Vårt Land angriper Pastor Torp - 23 avissider, 2 forsider og en lederartikkel for å bringe ham til taushet

På torsdag kl 17:44 ringte Vårt Lands sjefredaktør Bjørn Kristoffer Bore til Pastor Jan-Aage Torp for å tilby ham «samtidig imøtegåelse» av et redaksjonelt-planlagt personangrep på Torp som skulle stå på trykk lørdag morgen.

Samme kveld gjestet Torp, som tidligere planlagt, Jan Hanvold i Studio Direkte på TV Visjon Norge. Før sending sendte Jan-Aage følgende sms til Hanvold: 

«Vårt Land skal visst ha en voldsom kommentar av Gjøsund på lørdag om meg. Sjefred Bore ringte meg nå og tilbød meg «samtidig imøtegåelse». Jeg avslo. Vil ikke opptre på deres lave nivå. Overlater dem i Guds hånd.»

Vi vet ikke om Torps sms er bakgrunnen, men Jan Hanvold adresserte Torps kritikere på slutten av den 17-minutters TV-samtalen på torsdag kveld. Uansett presenterer vi Hanvolds forsvar av Torp i et eget oppslag. Klikk her.

KKNs redaksjon har imorges lest den dobbeltsidige kommentarartikkelen av Vårt Lands Alf Gjøsund. Om Torp vil svare, er en sak for ham selv å vurdere. Han har åpenbart rettigheter i henhold til Presseforbundets Vær Varsom-plakat.

Det eneste KKNs nettredaksjon vil gjøre er å fastslå at Vårt Land har benyttet 23 avissider på å fortelle hvor ubetydelig Torp er, men at de likevel på lederplass har advart alle kristne ledere og internasjonale ledere mot enhver befatning med Torp og hans allianser. Imorges kom det som tydeligvis skulle være avisens siste bønn til sine lesere: Ikke snakk med Torp! Og for enhver pris må ingen samarbeide med ham!

Vårt Land angriper Pastor Torp - 23 avissider, 2 forsider og en lederartikkel for å bringe ham til taushetVårt Lands nettforside

Vårt Land har altså benyttet 23 avissider, to forsider, en lederartikkel, hundretusener av kroner og minst åtte måneders «gravejournalististisk arbeid» for å bringe ham til taushet.

Det er mulig at Vårt Lands Alf Gjøsund har hatt en agenda mot Pastor Torp i noen år, og det er mulig at avisens sjefredaktør Bjørn Kristoffer Bore har utviklet det samme siden han ble ansatt i avisen for tre år siden. Det får KKNs følgere, medlemmer og samarbeidspartnere selv vurdere.

Men vår telefon, emailkonti og arrangementer har aldri fått så mange positive henvendelser og samarbeidsinvitasjoner blant nordmenn og i diplomatiet i Oslo som etter at Vårt Land begynte publiseringen av sine artikler om Pastor Torp den 12. juni 2021.

Vi kan trolig takke Vårt Land for det!

Vårt Land angriper Pastor Torp - 23 avissider, 2 forsider og en lederartikkel for å bringe ham til taushetSkjermfoto av Vårt Lands dobbeltsidige kommentar imorges
Powered by Cornerstone