Velkommen/Vår historie/– Vi må respektere Israels valg av hovedstad

– Vi må respektere Israels valg av hovedstad

Norbert Palimaka, Legnica, Polen
Jan-Aage Torp
23. Mars 2017

– Vi må respektere Israels valg av hovedstadBUSINESSLEDER: Leder av Polsk-Jødisk Initiativ, Norbert Palimąka (43) er en businessleder i Legnica, Polen.– Hva er ditt råd til den polske regjeringen om flytting av Polens ambassade fra Tel Aviv til Jerusalem?

– Jeg mener at Polen burde være det første land til å respektere Israel, og respektere deres hovedstad, sier polske Norbert Palimaka.

– Polen og det jødiske folk har tross alt hatt en veldig lang historie av å leve sammen på polsk jord.

– For noen dager siden besøkte min kone og jeg Israel, og på flyplassen møtte vi en kvinne som representerer turistministeriet. Hun stilte min kone og meg spørsmålet: «Vet dere hvilken by som er Israels hovedstad?»

Hun ga oss en liten gave som takk for vårt korrekte svar. Denne hendelsen viser meg hvor viktig det er for hele den israelske befolkning at hovedstaden er JERUSALEM!

– Men dette er ikke selvsagt for enhver. Et av bevisene på respekt vil være at vi flytter Polens ambassade fra Tel Aviv til Jerusalem.

– Dette er viktig for å vise at vi respektere ikke bare landet, men også den fantastiske byen Jerusalem som er Israels hovedstad!

Relaterte dokumenter
Powered by Cornerstone