Uttalelser/Hvis Thommessen må gå, da må alle 169 gå!

Hvis Thommessen må gå, da må alle 169 gå!

Jan-Aage Torp
07. Mars 2018
Hvis Thommessen må gå, da må alle 169 gå!Olemic Thommessen (foto: Jan-Aage Torp)

Vi har fulgt med på tautrekningene og posisjoneringene i debatter og mediaoppslag om Stortingets overskridelser av byggebudsjettene, og vi er storlig forundret over hvordan hederlige stortingsrepresentanter forsøker å slå politisk mynt på en sak som er åpenbart u-politisk.

Vi har fått kritikk for å ha uttrykt en positiv holdning til Olemic Thommessen som Stortingets President. Vi kan være enig eller uenig med ham om ulven, kulturen og frimurerordenen, men vi forholder oss saklig til den gjerningen han utfører som Nr. 2 i Kongeriket Norge, nest etter Hans Majestet, Kong Harald. Vi begeistres når slike høytstående mennesker behandler alle parter likt og med respekt, og som også respekterer Norges konstitusjon og åndelige arv. Takk, Olemic Thommessen!

Men har ikke han gjort feil i byggesaken? 

Svaret er ganske enkelt: Alle 169 representanter på Stortinget har forsømt seg, både de 169 i 2013-2017 og de 169 i 2017-18. Alle fem visepresidenter i 2013-2017 og i 2017-18 har også forsømt seg.

Hvis noen skal «ta ansvar» ved å gå av, må det isåfall være samtlige presidenter og samtlige representanter.

Hvis Thommessen må gå, da må alle 169 gå!Skjermfoto fra Aftenposten idag

Nå har Stortinget besluttet at fremtidige byggeprosjekter skal ivaretas av Statsbygg, og det er klokt. Så kan Stortinget gjøre det de er valgt til: Å lede Norge!

Å lede byggeprosjekter er meget vanskelig, særlig med tunneller og underjordiske rom i sentrum av hovedstaden med alt hva dette fordrer av sikkerhet. Alt er dyrt i Norge, og regelverket er kronglete i alle store byggeprosesser, ikke minst av dette slag, som gjør det vanskelig å ha et pålitelig budsjett.

Det må ikke glemmes av dette byggeprosjektet er virkelig nødvendig for effektiv styring av Norge på Stortinget. Vi må heller ikke glemme at et så store byggeprosjekter gjøres kanskje hvert 100 år.

For øvrig er det leit at respekterte politikere endog i Høyre går til personangrep mot Thommessen. Dette hadde vi ikke forventet.

Statsminister Erna Solberg verner om Thommessen, og vel er det.

Vi kjenner Bibelens beretninger om de som blir sveket av sine egne. Noen ganger ender det med at de blir forfremmet, som da Bibelens Josef ble statsminister i det egyptiske riket, nest etter Farao. Kanskje vi får se noe lignende med Olemic Thommessen?

Powered by Cornerstone