Uttalelser/Den pinsekarismatiske kristendomsform vokser og øker sin innflytelse verden over - også i Norge!

Den pinsekarismatiske kristendomsform vokser og øker sin innflytelse verden over - også i Norge!

Jan-Aage Torp
28. November 2017
Den pinsekarismatiske kristendomsform vokser og øker sin innflytelse verden over - også i Norge!

Idet vi gleder oss over reformasjonsjubileet og feiringen av fundamentene for lutherdommen og protestantismen, er det også grunn til å glede seg over at historiens største vekkelse, den pinsekarismatiske, er kommet for fullt til Norge.

Hver dag får jeg som pastor i Oslokirken nye henvendelser fra nordmenn som gjør erfaringer med evangeliet om Jesus Kristus. De fleste som kontakter oss søker det pinsekarismatiske, med tydelig forankring i Bibelen som Guds autoritative ord. De fleste er etniske nordmenn, men også mange nye landsmenn.

Den verdensvide pinsekarismatiske kristendomsform er kommet for fullt til Norge! Verden over, og i hele Europa, møter jeg presidenter, statsministere, høy og lav, som vitner frimodig om sin relasjon til Jesus, om sin avhengighet av Den Hellige Ånd, og om sin tro på Bibelen.

Verdens fremste kirkelige statistiker, David B. Barrett, fremla for noen år siden tall som forutså at den pinsekarismatiske bevegelse er den nest største kristne bevegelse i verden etter Romerkirken, og vil ha vokst tallmessig fra 16 millioner pinsevenner i 1945 til sannsynligvis 740 millioner i 2025. Nå erkjenner de fleste at disse prognosene er altfor forsiktige. Veksten er formidabel!

At OASE samler tusenvis til karismatiske opplevelser hver sommer, er et viktig symptom. Det samme gjelder de titusenvis som stortrives på sommerstevner, festivaler og tjenestetilbud med sterke karismatiske uttrykk i regi av Svein-Magne Pedersen, Jørn & Pernille Strand, IMI-kirken, Evangeliesenteret med mange, mange flere. At hundretusener benker seg foran TV Visjon Norge hver dag til dagens innsprøytning av pinsekarismatisk, evangelisk tro og begeistring, er et annet viktig symptom. For ikke å snakke om alle pinsekarismatiske møter som pågår for voksne, barn og unge hver bidige dag i tradisjonelle og nye menigheter og bedehus, norske og internasjonale.

Er det noe rart at KrFs og FrPs representanter drar på stemmetokt foran hvert valg, og attpåtil statsminister Erna Solberg!

Er det noe rart at de stiller opp i TV-magasinet «IDAG fra hovedstaden» uke etter uke!

Det er en glede å erklære at norsk kristenhet er i ferd med å bli pinsekarismatisk!

Vi er glad for den solide plass som tradisjonell lutherdom har i vårt land, og vi takker Gud for gode kirkesamfunn der Ordet forkynnes og nåden oppleves uke etter uke. Vi har ingen grunn til arroganse, men strekker ut våre hender i takk og anerkjennelse.

Vi står sammen!

Powered by Cornerstone