Uttalelser/Tid for opprydning i NRK Nyheter?

Tid for opprydning i NRK Nyheter?

Side 5-innlegget i Norge Idag
27. Oktober 2017
Tid for opprydning i NRK Nyheter? Tid for opprydning i NRK Nyheter?

Rolleblandingen i NRK Nyheter blir mer og mer tydelig. Landets fremste formidler av nyheter er blitt en sint anti-kristelig arena for en del journalisters personlige agendaer, samt de som står i ledtog med dem utenfor Marienlyst.

Gjennom de siste 6-7 årene har vi fulgt ekstra godt med, særlig etter maltrakteringen som jeg opplevde i Dagsnytt Atten i april 2011 der programlederen opptrådte som etterforsker, aktor, dommer og bøddel. Da redaktøren skjønte alvoret, valgte de å akseptere vårt tilbud om forlik.

Men etterpå er det blitt stadig verre.

Man får en ikke ubetydelig pekepinn gjennom sosiale medier. Der opptrer de mest sentrale programledere med sterke personlige meninger - for deretter å lede de «objektive» nyhetssendingene - for skatte- og lisensbetaleres regning!

Vi følger med i Facebook-kommunikasjonen rundt den

sterkt anti-kristelige og anti-karismatiske Levi Fragell. Når han ytrer seg sterkt imot, får han stadig åpenlys støtte fra Tomm Kristiansen (NRK Urix & Søndagsavisen) og Sigrid Sollund (Dagsnytt Atten). 

Nå skal det sies at vi har alltid vært kjempefan av «Stemmen fra Afrika», den sympatiske Tomm. Men som en nær venn av oss sa: «Tomm ble hard og bitter etter hvert.» Kanskje det er sant, kanskje ikke - men skal NRK styres av sympatier sg antipatier?

Vi liker også den flinke Sigrid, og hennes nylige bok om hersketeknikker har vært nyttig lesning. Men det stemmer lite at en programleder i landets (tidligere?) fremste debattarena for upartisk analyse, skal bli et redskap for en anti-tro-agenda....

Tid for opprydning i NRK Nyheter?

Powered by Cornerstone