Uttalelser/Den som er ren, han kaste den første sten

Den som er ren, han kaste den første sten

Jan-Aage Torp
01. Februar 2018
Den som er ren, han kaste den første sten

Gleden og iveren etter å kaste sten og fordømme Trond Giske, Trine Skei Grande, Kristian Tonning Riise og Ulf Leirstein gjør vondt langt inn i sjelen. Media fråtser og velter seg i skadefryd. Partifeller og motstandere utnytter svakheter og brister til fulle.

Sannheten er at norsk seksualmoral har ført hele nasjonen på avveie. Når #metoo-bølgen feier over verden, er det plutselig opportunt å peke finger - på andre.

La oss minnes historien om de skriftlærde og fariseerne som ville sette en felle for Jesus vedrørende kvinnen som var grepet i hor:

«Tidlig neste morgen kom han til tempelet igjen. Hele folkemengden samlet seg om ham, og han satte seg og begynte å undervise dem.  3 Da kom de skriftlærde og fariseerne med en kvinne som var grepet i ekteskapsbrudd. De førte henne fram  4 og sa: «Mester, denne kvinnen er grepet på fersk gjerning i ekteskapsbrudd.  5 I loven har Moses påbudt oss å steine slike kvinner. Men hva sier du?»  6 Dette sa de for å sette ham på prøve, så de kunne få noe å anklage ham for. Jesus bøyde seg ned og skrev på jorden med fingeren.  7 Men da de fortsatte å spørre, rettet han seg opp og sa: «Den av dere som er uten synd, kan kaste den første steinen på henne.»  8 Så bøyde han seg ned igjen og skrev på jorden.  9 Da de hørte dette, gikk de bort, én etter én, de eldste først. Til slutt var Jesus alene igjen, og kvinnen sto foran ham. 10 Da rettet han seg opp og spurte: «Kvinne, hvor er de? Har ingen fordømt deg?» 11 Hun svarte: «Nei, Herre, ingen.» Da sa Jesus: «Heller ikke jeg fordømmer deg. Gå bort, og synd ikke mer fra nå av!»• (Johannes 8:2-11).

Skal vi fortsette å kaste sten?

Powered by Cornerstone