Uttalelser/Visjon Norge dekker bredere

Visjon Norge dekker bredere

Lederartikkel i Norge Idag - fredag 24. november 2017
Finn Jarle Sæle
24. November 2017
Visjon Norge dekker bredere

De kristne kanalene forstår mer, og dekker bredere, kultur og hverdag i Norge enn de sekulære – som har et mye snevrere programtilbud, basert på underholdning.

NRK mangler en vanlig fredags kveld den bredde mot landets ulike distrikter og mot det vide Europa som Visjon Norge har. Det var det vi fikk sterkt inntrykk av sist fredag da vi så på både Visjon Norge og NRK for å sammenligne.

På Studio Direkte i Visjon Norge fikk vi også Jan-Aage Torps åpningstale om en Gud i himmelen som gjenoppretter.

«Nåde» er reformasjonsårets tema.

Så fikk vi innslag på Visjon Norge fra mange distrikter. Og vi fikk en sterk skildring av vekkelse og forandring blant sigøynere i Ungarn. Vi fikk også rapport fra Sissi og Johannes Kringlebotn. Det er vekkelse i Norge, sa de. Det vi ser, er bare begynnelsen. Johannes og Sissi er verdt et portrett. De bruker all fritid som sangevangelister.

Vi synes at konkurrenter skulle holde seg for god til å anklage Visjon Norge for uforsvarlig pengebruk. De skulle ikke snakke ned ein konkurrerende kanal på verste vis. Visjon Norge leverer større sendeflate på TV, 24 timer i døgnet til en pris av 100 millioner, mens NRK bruker 5.700 millioner, med åtte timer mindre sendeflate på NRK 1, enn Visjon Norge har.

– Hvorfor ser du flisen i din brors øye, men ikke bjelken i ditt eget øye, sier Jesus.

Vi begynner imidlertid å tro at kringastingssjef Thor Gjermund Eriksen er en skikkelig. profesjonell NRK-sjef. Han gir oss det beste inntrykk personlig. Vi begynner å tenke at begge sider skal få slippe til med lik taletid i NRK, når medarbeidere er ute etter å korsfeste USA og Trump, Israel og konservative kristne.

I VG har en av de daglige nettkrigere en korsfestelse av Hanvold og konservative kristne, inn i rene injurier sist mandag (20.11).

Mens vi ennå lever med for snever journalistikk i NRK, gleder vi oss over bredden i Visjon Norge. De har også har plass for de gode nyheter, evangeliet. Det burde være i enhver allmennkringkaster. Evangeliet skapte Norge og formet vår historisk kristne flertallskultur i 1000 år.

Powered by Cornerstone