Uttalelser/Når et festskrift blir et problem for journalisten i avisen Dagen

Når et festskrift blir et problem for journalisten i avisen Dagen

Jan-Aage Torp
30. Juli 2017
Når et festskrift blir et problem for journalisten i avisen DagenFaksimile fra avisen Dagen den 18. juli

Jeg fikk hakeslepp da jeg leste oppslaget i avisen Dagen den 18. juli der den gamle konservative avisbastionen problematiserer at Salt-gründerne Gina og Øystein Gjerme hyller Finn Jarle Sæle i festskriftet til hans 70-årsdag. Sæle blir omtalt av Dagen som «den kontroversielle redaktøren». Dagen forteller at «Finn Jarle Sæle er kjent, men også omstridt, for sin støtte til president Donald Trump - og nøkkelrollen i Oslo Symposium.»

Når et festskrift blir et problem for journalisten i avisen Dagen

Ikke bare retter Dagen søkelyset mot Gjermes varme takk, men også Svein-Magne Pedersen og Jan Hanvold.

Det hører med til sjeldenhetene at en avis problematiserer at kristenledere hyller hverandre ved store jubileer.

Ekteparet Gjerme må stå skolerett for Dagens journalist om deres vennskap med Sæle, hans mentorrolle og deres forkynnelse i Salt Bergenskirken, og om deres samarbeid om Forum.

Dagens kritiske journalistikk ved en 70-årings fødselsdag kommer inn i et riktigere perspektiv når man sjekker bakgrunnen til journalist Lars Akerhaug:

Akerhaug har bakgrunn fra venstresiden i norsk politikk. Han har vært medlem av AKP og internasjonal leder i Rød Valgallianse. Hans journalistiske bakgrunn er fra VG, Aftenposten og det ekstremt verdiliberalistiske Minerva. Han har skrevet en bok om jihadisme i Norge, og en bok om Al-Shabbaab-terroristen Hassan Dhuhulow.

Akerhaugs journalistikk til festdager bryter med alt vi har sett i norsk presse. Slik blir journalisten rett og slett kontroversiell. Og vi som trodde han ville unngå slikt. Men hvordan fant Dagen på å behandle en av sine tidligere redaktører slik? Hva er nå Dagens linje?

Powered by Cornerstone