Uttalelser/Slaget om Barnevernet står i Bergen

Slaget om Barnevernet står i Bergen

Side 5-innlegget i Norge Idag: Fredag 30. juni 2017
Jan-Aage Torp
29. Juni 2017

Slaget om Barnevernet står i BergenSlaget om Barnevernet står i BergenI følge Bergens Tidende løy kommuneadvokat i Fjell kommune ved Bergen, Dag-Heine Bjørndal, for rådmannen i Fjell om sin anonyme blogg der han har angrepet barnevernmot-standere som Rune Fardal, og attpåtil politianmeldt Fardal.

Bakteppet for dette er den omfattende barnevern-industrien som har fått utvikle seg i Bergensområdet, både ved institusjons-ekspansjon og rause fosterhjem-ordninger for barna til mammaer og pappaer som svært ofte er fullstendig kapable som foreldre (ifølge psykolog-spesialist Einar C. Salvesen).

Jeg har fått fremlagt tall om økende satsing på barnevernet i Askøy og Fjell kommuner. Det er tydelig at slaget står i Bergensområdet.

Bystyret i Bergen har vedtatt granskning av barnevernet, og dette fortjener varaordfører Marita Moltu (KrF) ære for. Men slike granskninger er sjelden særlig effektive. Einar Salvesen forteller meg at «bekymringsmeldingen» som han og 200 fagfolk sendte til barneminister Solveig Horne (Frp) i 2015 har ført til ingenting. Politikere har lett for å bruke slike utspill i visshet om at det ikke fører til noen ubehageligheter for dem selv. Her må Marita Moltu opprettholde trykket i bystyret og i sitt eget parti.

Toppolitikere i Bergen Kjersti Toppe (Sp), Tomas Moltu (PDK), Torill Selsvold Nyborg (KrF) og Torkil Åmland (Frp) må utfordres til å klargjøre sitt syn.

Hordaland bør definitivt sende minst én representant til Stortinget som våger og kan konfrontere disse mørkeste områder i moderne norsk samfunnsliv.

Relaterte dokumenter
Powered by Cornerstone