Uttalelser/Vi må ta korrupsjonen ut av barnevernet

Vi må ta korrupsjonen ut av barnevernet

Lederartikkel i Norge dag - 16. juni 2017
Finn Jarle Sæle
15. Juni 2017

Vi må ta korrupsjonen ut av barnevernetFAMILIEVERN: Skjermdump fra Visjon Norges tretimers sending om familievernprisen torsdag 8. juni. f.v. leder i Kristen Koalisjon Norge Jan-Aage Torp, Dr. Ben-Oni Ardelian og senator og tidligere utenriks- og justisminister Dr. Juris Titus Corlatian.Mange i barnevernet og i fosterhjemmene har gjort og gjør en fantastisk jobb. Vi takker Gud for dem.

Men korrupsjonen har også bredt seg i det som har blitt en barneverns- og fosterhjemsindustri, med tilsynelatende ubegrenset med penger til å kidnappe barn på skolevei, til å bruke så mye penger det skulle være for å koble ut foreldre – og endog barn som protesterer.

Også toppjurister i Norge er enig med oss i at slik korrupsjon fins og må stanses. Også aviser som Stavanger Aftenblad, Bergens Tidende og VG har dokumentert det.

Barnevernet er mange steder blitt en stat i staten, nesten ute av kontroll. De skaffet seg varslere/angivere, med egen domstolsmyndighet, egen politimyndighet og begynte å bryte rettsstatsprinsipper.

Det er store lokale forskjeller. På de ene kontoret arbeider et barnevern som er forbilledlig og ikke-korrupt. På det kontoret ved siden av sitter selvmektige tjenere som ikke bryr seg om lovens intensjoner om å plassere barn først hos familie, om de må flyttes.

Ikke en gang barnet ble hørt i en sak vi var borti. Ei jente på elleve år måtte smugle sitt brev, om å komme tilbake til mor og far, inn til dommeren. Barnevernet underslo dokumentet.

I saken i Naustdal bør barnevernsledelsen få avløsning, så den norske rettsstaten kan reddes. Det er løsningen. Vi har inntrykk av at en her vil man «kidnappe» barna, også etter at barnevernet hadde tapt i retten.

Vi er glad vi sist torsdag kunne være med å overrekke familieprisen til Bodnario-heltene. De stod opp mot et barnevern ute av kontroll. Det opererte utenfor lovens intensjoner om å plassere barn hos familien så sant mulig.

Og på den kristne koalisjonens seminar om barnevernet hørte vi utlandets røst. Møtene ble arrangert i Katakomben i Bok & Media i Oslo sentrum og på Visjon Norge i Drammen om kvelden.

– Vi så i Romania opp til Norge i kommunisttiden. Men i dag synes vi at norsk barnevern minner oss om sovjettiden. Det sa formann i Europarådets utenrikskomite og tidligere utenriks – og justisminister dr. juris Titus Corlatian.

Relaterte dokumenter
Powered by Cornerstone