Uttalelser/«Den nye antisemittisme» i Frp?

«Den nye antisemittisme» i Frp?

Side 5-innlegget i Norge Idag: Fredag 12. mai 2017
Jan-Aage Torp
10. Mai 2017

«Den nye antisemittisme» i Frp?Fremskrittspartiet hadde sitt landsmøte i helgen. Der skjedde mye godt, bl.a. at landsmøtet sa nei til surrogati.

Selv har vi sans for mye ved Frp. Blant annet verdsetter vi det årelange klarsynet på Israel og jødefolket.

Men dessverre gjorde partiet med knapt flertall et vedtak om å forby omskjæring av små guttebarn. Carl I. Hagen sa til oss på forhånd at han hadde bange anelser - og fikk dessverre rett.

«Den nye antisemittisme»

Selv om partiets ledere nok ikke har ment det slik, er dette intet mindre enn «den nye antisemittisme» der man avviser noe som har definert jødedommen gjennom tusener av år. Omskjærelse av gutter er nemlig en årtusenlang lenke som opprettholder jødefolkets eksistens og tradisjon, og dette er hjemlet i Det gamle testamentet.

Synagogeforstander Ervin Kohn fremsetter en betimelig bekymringsmelding i Norge Idag denne uken: «Det virker som de ønsker å sende et signal om at jødene er uønsket her i landet!»

Selv er jeg ikke jøde, men jeg ble omskåret på American Baptist Hospital i Kyoto, Japan i 1957 fordi legene mente det var medisinske fordeler ved det. Fortsatt er dette en tenkning som mange leger holder fast ved langt utenfor jødenes rekker.

Verdiliberalister

Fremskrittspartiets Ungdom (FpU) ser ut til å utvikle seg på linje med en tidligere generasjon av ung-liberalister i FpU på 1990-tallet, og som Kong Carl tok et avgjørende oppgjør med. Noen av dem finner vi blant Oslo Høyres verdi-liberalister idag, som f eks Heidi Nordby Lunde.

Vi antar at vi får nye ideologiske oppgjør i FrP i løpet av de neste 1-2 år. Vi ber, vi arbeider, og vi følger utviklingen med stoisk ro.

Relaterte dokumenter
Powered by Cornerstone