Uttalelser/Mediadebatten på NRK - Hvor ble det av systemkritikken?

Mediadebatten på NRK - Hvor ble det av systemkritikken?

Side 4-innlegget i Norge Idag
Jan-Aage Torp
23. Mars 2017

Mediadebatten på NRK - Hvor ble det av systemkritikken?NRK Debatten i forrige uke om «tilliten til norske medier» var nyttig. Bjarte Ystebø var som alltid dyktig og ryddig, og representerte Kristen-Norge på en god måte.

Men Reuters-undersøkelsen avdekket i vinter at norske medier er i en sterkt økende tillitskrise, og da blir det patetisk å ha en debatt uten snev av systemkritikk, slik Ingunn Solheim la opp til. Her var det selv-ros og sjarmerende nyanseringer. Men en grunnleggende system-kritikk manglet.

«Den fjerde statsmakt», kaller pressen seg. Men hva brukes denne statsmakt til? Og hvordan behandler pressen den lille mann?

Undertegnede har måttet stå oppreist overfor norske medier siden 1992. Stemplingen, karikeringen og feilgjengivelsen har vært massiv hele tiden, og det blir egentlig bare verre.

Jeg er langt fra alene om slike erfaringer.

Vi hadde Den arabiske våren i 2011. Den nye mediameldingen varsler nå ḿedia-våren i 2017. La oss arbeide for en revolusjon i media!

Ansvarlig redaktør i Norge IDAG, Finn Jarle Sæle, terper ofte for meg at vi skal bedrive «fler-kilde-journalistikk», men ikke bøye oss under «makta».

En av de grunnleggende feil som begås av norske medier idag er: Man innbiller seg å drive «fakta-sjekk», men sannheten er at man er løpegutter og løpejenter for makten. For sosialdemokatiet, statsapparatet og sekulærfundamentalismen.

Relaterte dokumenter
Powered by Cornerstone