Uttalelser/Emanuel Minos og Ludvig Karlsen - usvikelige venner på nødens dag

Emanuel Minos og Ludvig Karlsen - usvikelige venner på nødens dag

Jan-Aage Torp
11. Mars 2017
Emanuel Minos og Ludvig Karlsen - usvikelige venner på nødens dagLudvig Karlsen & Jan-Aage i 2002, og Emanuel Minos & Jan-Aage i 2007.

I mars 2000 ble det vist en film på TV2 som var sterkt kritisk til mitt arbeid for å hjelpe homoseksuelle til å endre legning. «BE - skitne, syndige meg» satte igang en voldsom forfølgelse mot meg i norske og internasjonale medier. Filmen ble kåret til beste dokumentar, Gullruten 2000, og ble oversatt til mer enn 30 språk og vist i bortimot 100 nasjoner.

Jeg glemmer ikke da den timelange "dokumentaren" var nesten ferdig i beste sendetid denne lørdagskvelden, så ringte telefonen.

Jeg tok den, og stemmen sa:

"Jan-Aage, det er Emanuel her. Du gjorde en enestående innsats, og du skal ikke være redd. De var stygge mot deg, men jeg står helt med deg!"

Straks samtalen med Emanuel Minos var ferdig, ringte telefonen igjen:

"Hei, Jan-Aage. Det er Ludvig. Dette gikk veldig bra! Jeg syns du svarte godt. Du satte dem på plass. Nå vil de sikkert kjøre enda mer mot deg fremover, men dette skal gå bra. Du er rett mann på rett plass!"

Ludvig Karlsen og jeg la deretter på røret.

Jeg satte meg i sofaen hjemme. Det sivet inn i min ensomme sjel: Emanuel og Ludvig støtter meg. Herren strider for oss!

Emanuel Minos og Ludvig Karlsen var de første medlemmene i Kristen Koalisjon Norge (KKN) da Finn Jarle Sæle og jeg startet i 1993. Emanuel & Ludvig satte standarden den gangen, og dette er fortsatt vår standard: Vi står med vennene i åndskampen på nødens dag.

Powered by Cornerstone