Uttalelser/Billy Graham var like kontroversiell som sin sønn Franklin

Billy Graham var like kontroversiell som sin sønn Franklin

Jan-Aage Torp
11. Februar 2017

Jeg var ungdomsformann og medlem av hovedkomiteen da Billy Graham holdt sitt korstog i Oslo i 1978.

Billy Graham var like kontroversiell som sin sønn FranklinAftenposten 29. juni 1978Billy Graham var like kontroversiell som sin sønn FranklinDagbladet 1. september 1978Solide ledere som formannen Anfin Skaaheim, Gabriel Eikli, Gunnar Prestegård, Hans Svartdahl og Erling Utnem sikret ro og enhet blant evangelikale ledere.

Men forberedelsene til kampanjen i 1978 minnet til forveksling om det som skjer nå under forberedelsene til kampanjen med Franklin Graham i november 2017 i Oslo Spektrum.

Den gangen var kritikken massiv.

Billy Graham var like kontroversiell som sin sønn FranklinAftenposten 18. september 1978Selvfølgelig advarte Levi Fragell også i 1978 mot at barn skulle komme på disse møtene  Den bet vi ikke på!

Teologene og mange prester advarte i 1978 mot at Billy Graham var tilknyttet CIA, og at han støttet Jimmy Carter. Den bet vi heller ikke på!

Det var debatter på Stortinget over hvorvidt det var lovstridig å ha tv-overføringer fra disse møtene. Anfin Skaaheim tok kampen med Stortinget – og vant!

Anfin Skaaheim var en stødig mann.

Jeg tipper at Sten Sørensen også vil vise seg ansvaret voksen sammen med solide komitemedlemmer og medarbeidere.

Ledere som jeg har den dypeste respekt for har en annen oppfatning om Franklin Graham-kampanjen,  som f.eks. Hans Aage Gravaas,  Arnfinn Løyning, Svein Granerud og Hermund Haaland, ifølge avisen Vårt Land idag. Vårt Land er avisen som splitter i 2017 – noe de ikke gjorde i 1978.

Jeg tror at Graham-kampanjen anno 2017 vil bli like sterk som Graham-kampanjen anno 1978.Billy Graham var like kontroversiell som sin sønn FranklinVårt Land den 11. februar 2017

Powered by Cornerstone