Uttalelser/Geelmuyden og fnise?
KKN uttaler:

Geelmuyden og fnise?

Lederartikkel i Norge Idag - 3. februar 2017
Finn Jarle Sæle
01. Februar 2017

Geelmuyden og Kieses såkalte utdeling av «tåkepratpris» til Jan Hanvold var et svært grovt overtramp som rammes av straffelovens paragrafer om injurier og personforfølgelser, slik vi ser det. Denne såkalte humorprisen ble mailet til norske bedrifter og banker som Jan Hanvold kan oppsøke som kunde.

Geelmuyden og fnise?Geelmuyden og Fnise? (Illustrasjonsfoto: GraphicStock)Vår journalist ville gi Geelmyden og Kiese vanlig rett til å uttale seg da vi presenterte stoffet. De slo saken bort med at det bare var humor. Det var mer enn det. Humor var det ikke, men mobbing.

Her gikk man ut i media, som en av de fremste forvaltere av rådgivning og omdømme til bedrifter. Man hånet en TV-kanal og snakket dens omdømme helt i bånn.

Det var til dramatisk skade for kanalen som er avhengig av gaver og lånefinansiering. Det var ødeleggelse av omdømme til en pris av mange millioner.

Mange tror på de feilaktige tallene og påståtte sammenhengene i Brennpunkt. Et leserinnlegg i en kristen avis sier at Hanvold har beriket seg med titalls ja hundreder av millioner på TV- drift. Ren løgn. Og løgnen rammer Visjon Norge næringsmessig, med store økonomiske kostnader.

Det vet vi allerede. Det vil nok bli behørig belyst i rettssaken som må komme med NRK-Brennpunkt. Foreldelsesfristen for injurier, og usanne påstander med konsekvenser for andres omdømme og næringsvirksomhet, har visstnok en foreldelsesfrist på 15 år.

Dette stoffet er derfor ikke særlig egnet som humor. Til det er det for alvorlig. En gjentakelse av løgnaktige metaforer og injurierende påstander er ikke morsomt. Det bør et kommunikasjonsfirma som Geelmuyden og Kiese forstå. Det kan få konsekvenser at de ser bort fra sannhetsinnholdet i sine vurderinger og følger blindt opp NRKs trakassering av TV-Visjon Norge og Jan Hanvold.

Vi vil ha Geelmuyden og Kiese, ikke et Geelmuyden og Fnise, bare så det er sagt.

Relaterte dokumenter
Powered by Cornerstone