Uttalelser/CNN beklager falske nyheter om Assange - Lærdom for NRK, VG, Cappelen, Dagen og Vårt Land?

CNN beklager falske nyheter om Assange - Lærdom for NRK, VG, Cappelen, Dagen og Vårt Land?

Publisert i Norge Idag
Jan-Aage Torp
18. Januar 2017

Vi leste etter nyttår på Twitter og i nyhetsmediet Breitbart at Wikileaks truet med å saksøke CNN for ærekrenkelse for å ha formidlet "falske nyheter" om at Wikieaks-grunnlegger Julian Assange er pedofil. Wikileaks krevde at CNN lagde en timelang "avsløring av sammensvergelsen" (expose of the plot"). CNN krøp til korset innen 48 timer!

CNN beklager falske nyheter om Assange - Lærdom for NRK, VG, Cappelen, Dagen og Vårt Land?Wikileaks på Twitter den 4. januarCNN beklager falske nyheter om Assange - Lærdom for NRK, VG, Cappelen, Dagen og Vårt Land?CNN beklager falske nyheter om Assange - Lærdom for NRK, VG, Cappelen, Dagen og Vårt Land?Skjermdump fra Breitbart: Den 4. januar støttet Breitbart News Network Julian Assange, og CNN måtte bøye kne.Vi takker Gud for den tydelige holdningen mot "falske nyheter" som Wikileaks har inntatt når dere egen grunnlegger blir utsatt for usannhet og bakvaskelse. Vi merker oss at Aftenposten og Norge Idag som de eneste medier i Norge har tatt oppgjør med "falske nyheter" som er blitt et betydelig problem. Den 6. januar skrev KKN en offisiell uttalelse om dette. Spesielt ille er Avisen Dagen som har begynt året 2017 like ille som de gjorde i hele 2016.

NRKs maltraktering av Jan Hanvold i Brennpunkt den 25. oktober besto av en lang serie av "falske nyheter" som NRKs kringkastingsråd burde ha tatt samlet avstand fra, men isteden er det blitt en lunken, usammenhengende uttalelse på NRKs premisser.

Etter vår vurdering bør det tas et skikkelig juridisk og presseetisk oppgjør med NRK Brennpunkt for deres umoralske angrep på Jan Hanvold, og vi legger ikke skjul på at vi vil gjøre det samme med de medier som har gjort seg selv til mikrofonstativer for forvrengte og ensidige historier om såkalte "brente barn". Vi gjør som Wikileaks. Det skal bli interessant om NRK & Co vil gjøre som CNN og be straks om en uforbeholden unnskyldning?

Vi er realistiske nok til å mene at vi ennå ikke er klar for slike øyeblikkelige resultater i Norge. Wikileaks har brukt årevis på å bygge opp handlekraftige allianser, og nå er mektige Fox News og Breitbart News Network med på sannhets-laget.

KKN, Norge Idag, Visjon Norge & Co har imidlertid begynt - sammen med våre venner i Europa og globalt - og vi merker at mange er med oss. Vi har begynt på veien til seier.

Kristenheten i Norge har sittet altfor lenge med lua i handa og nikket.

Powered by Cornerstone