Uttalelser/Naustdal-familien gjør rett i å ikke møte i Fjordane Tingrett

Naustdal-familien gjør rett i å ikke møte i Fjordane Tingrett

Jan-Aage Torp
04. Januar 2017

Vi takker Gud hver bidige dag for seieren som familien Marius & Ruth Bodnariu vant i tingretten i slutten av mai 2016, og som førte til at alle fem barna ble beordret hjem av dommeren. Vi støtter dem i valget om å flytte til Romania etterpå. Nå kan vi også fortelle at vi støtter dem i beslutningen om å ikke møte i Fjordane Tingrett i rettssaken som var berammet igår mot foreldrene for "oppdrager-vold".

Naustdal-familien gjør rett i å ikke møte i Fjordane TingrettVi støtter på ingen måte vold i oppdragelsen.

Men vi mener dog at barnevernet og norske myndigheter avslører en fullstendig mangel av skjønn når de tenker å straffeforfølge foreldrene for noe som var harmløse dask i oppdragerøyemed. I Romania er dette helt vanlig, og trolig er det nokså utbredt i Norge fortsatt.

Vi vil mane norske myndigheter til edruelighet. Legg vekk den tiltalen. La familien Bodnariu få ro til å bygge opp sitt familieliv igjen etter syv traumatiske måneder som ble forårsaket av et inkompetent lokalt barnevern i Naustdal kommune. Om noen bør tiltales, er det nok heller de ansvarlige barnevernsmyndigheter i denne kommunen.

KKN vil ta skritt for å tildele en særskilt menneskeretts- og familievernspris til familien Bodnariu. De har bevist at de kjemper for familien, i motsetning til barnevernet i Naustdal kommune.

Powered by Cornerstone