Uttalelser/USAs nye Israel-ambassadør viser Trumps nye linje

USAs nye Israel-ambassadør viser Trumps nye linje

KKN jubler!
Jan-Aage Torp, Finn Jarle Sæle
16. Desember 2016

USAs nye Israel-ambassadør viser Trumps nye linje David FriedmanUSAs nye Israel-ambassadør viser Trumps nye linjeKristen Koalisjon Norge (KKN) legger ikke skjul på vår glede over at USAs neste president, Donald J. Trump, utpekte igår advokaten David Friedman til USAs ambassadør i israel.

Friedman har tette bånd til høyresiden i israelsk politikk, og var rådgiver for Trump under president-valgkampen da han stilte spørsmålstegn ved behovet for en to-stats-løsning.

Den nominerte ambassadøren signaliserte straks igår at han vil endevende den amerikanske holdningen til Israel.

I en uttalelse fra Trumps overgangs-team erklærte Friedman at han ser frem til jobben "fra USAs ambassade i Israels evige hovedstad, Jerusalem".

Jubel

Det er ikke uten grunn at KKN jubler idag, fordi dette er en kamp vi har utkjempet lenge: 

Den norske ambassade i Israel bør legges til Jerusalem!

Ambassader må jo ligge i hovedstaden. Og hvorfor skal jødene og Israel behandles annerledes her enn andre folk?

Verdens viktigste ambassade, den som kristenheten har, er alt på plass i Jerusalem, Internasjonale Kristne Ambassade Jerusalem. Vi er uendelig stolt av den. Dens eksistens er noe av det største som har skjedd i vår tid. Nå vil den få følge av den amerikanske ambassade som blir nummer to til jødenes hovedstad, Jerusalem.

Som to fyrlys mot antisemittismen vil de skinne i verden. De vil fortelle at også jødefolket har rett på å få sin hovedstad anerkjent, ved at ambassadene legges dit.

Det er snart 70 år siden staten Israel ble opprettet i 1948. Nå er det på tide at folkeslagene sier nei til gammel antisemittisme og nye løgner om at Jerusalem, Davidsbyen alt for 3000 år siden, tilhører noen andre enn jødene.

Straks Trump var valgt den 8. november, ble Amerika invitert til å flytte sin ambassade til Jerusalem. Kristenheten fra den ganske verden som ICEJ representerer, øn- sket USA hjertelig velkommen – tilbake til Jerusalem.

Og Nir Barkat, Jerusalems ordfører, tok det opp i gratulasjonstelegrammet til den nyvalgte president.

Begge de to presidentkandidatene vi hadde ved valget, sa ja til å flytte ambassaden. Det er noe som norsk opinion ikke vet (siden de ikke leser "Et ord fra Jerusalem" som har hatt en oversikt over dette)

Kongressen har vedtatt det. Presidenten har utsatt det.

Hillary Clinton ville ha vært for bundet opp til det etablerte til å gjøre det. Men Trump er president for å få ting gjort – og gjøre en ende på systemet som har styrt Amerika på tvers av de folkevalgte vedtak i Kongressen.

Endelig er en president i Det hvite hus klar til å effektuere den amerikanske kongressens gamle vedtak om å flytte ambassaden. Valgforskerne peker på at Trump fikk fire av fem evangelikale stemmer. Israels venner var med og sørget for at han vant valget. Malcolm Hedding, Den kristne ambassades tidligere direktør, støttet Trump hele tiden.

Brende & Co.

USAs nye linje - bort fra tidligere presidenters tomme valgkamp-pludder om flyttingen av ambsssaden - er ingen garanti for at Norge følger etter, men det er utvilsomt begynnelsen.Vi regner som sikkert at Børge Brende og utenrtiksminister-klubben i norsk politikk (Erik Solheim, Espen Barth Eide, Knut Vollebæk m.fl.) i Arbeiderpartiet, Høyre, Kristelig Folkeparti, Senterpartiet og SV merker seg nøye denne kurs-endringen. De vil måtte reorientere seg.

Powered by Cornerstone