Nytt/Europeiske ledere møtes i Romania

Europeiske ledere møtes i Romania

09. Juli 2018
Europeiske ledere møtes i RomaniaDet storslåtte parlamentspalasset i Bucuresti Europeiske ledere møtes i RomaniaAina & Jan-Aage Torp med Dr. Ben Oni Ardelean, visepresidenten av Romanias parlament, under «Veien til SEIER!»-konferansen i Hedalen ved Sankt Hans i år.

Det neste eksekutivkomitemøtet i European Apostolic Leaders (EAL) finner sted i Romanias parlament i Bucuresti fra tirsdag 4. til fredag 7. september 2018 etter innbydelse av Dr. Ben-Oni Ardelean, som er visepresident for den rumenske nasjonalforsamlingen. Jan-Aage Torp som er arbeidende styreleder for KKN, tjenestegjør som President for EAL.

- Vi er beæret over at Dr Ardelean bringer oss inn i Romanias maktsenter i fire dager. Han er en av Europas mest innflytelsesrike politikere, men mer enn noe annet er han en mann av integritet og dyptfølt kristen overbevisning som han arvet fra sine besteforeldre og foreldre som sto imot nazismen og kommunismen idet de betalte en høy pris.  Aina & jeg er beæret over å arbeide tett med ham i de store kamper for Europa. Vi er begeistret over at EAL blir gitt denne anledningen! utbryter EALs President Jan-Aage Torp.

Det rumenske parlamentsbygget er det nest største administrative byggverk i verden, etter Pentagon i Washington DC. Det var tidligere palasset til avsatte kommunistdiktator Nicolae Ceaușescu (1918-1989), og ble senere Parlamentspalasset, Demokratiets Hus.

I Pinsekirken i Bucuresti

Under EALs eksekutivkomitemøte i Romanias parlament vil komiteen tjenestegjøre i den berømte Pinsekirken, Biserica Penticostala Filadelfia Bucuresti.

Hovedpastor Nicusor Oros har med stor vennlighet invitert eksekutivkomiteen til å tjenestegjøre på torsdag kveld 6. september.

- Vi fryder oss over å tjenestegjøre i en så enestående kirke, sier Jan-Aage Torp, som tjenestegjorde der i 1999 da han var feltansvarlig for Europa i Pinsebevegelsen i Norge.

- En spesiell grunn til at jeg er så beæret over at vi skal tjenestegjøre i Biserica Penticostala Filadelfia Bucuresti er at en av medpastorene er Daniel Bodnariu, storebror av Marius Bodnariu i den flotte Bodnariufamilie som vi kjempet ved siden av i 2016 da Marius & Ruth mistet sine fem barn på grunn av feilbehandlingen ved barnevernet i Norge. Daniel Bodnariu ledet mye av oppstanden i Romania med full støtte fra Pastor Oros og menigheten. Så dette blir veldig, veldig meningsfylt, betoner Jan-Aage.

I flotte kirker i Timișoara

På søndag 9. september vil Pastor Jan-Aage Torp personlig preke i to av Timișoaras flotte kirker etter innbydelse av Dr. Ardelean, som bor i Timisoara med sin familie.

- Jeg ser spesielt frem til å tjenestegjøre i den historiske byen Timișoara fordi det er byen hvor den rumenske revolusjonen begynte i 1989, forteller Jan-Aage.

Den rumenske revolusjonen var en periode av voldelig, folkelig uro i Romania i desember 1989. Revolusjonen begynte i Timișoara og bredte seg raskt ut over hele landet, og kulminerte til syvende og sist med rettssaken og henrettelsen av den mangeårige generalsekretær i kommunistpartiet, Nicolae Ceaușescu og hans kone Elena, og slutten for 42 års kommuniststyre i Romania.

Powered by Cornerstone