Nytt/Polens utenriksminister Jacek Czaputowicz: - Vi avslutter ikke konsulens arbeid i Norge

Polens utenriksminister Jacek Czaputowicz: - Vi avslutter ikke konsulens arbeid i Norge

22. Januar 2019
Polens utenriksminister Jacek Czaputowicz: - Vi avslutter ikke konsulens arbeid i Norge

Polens utenriksminister Jacek Czaputowicz kunngjorde idag at konsulen i Norge, Sławomir Kowalski, vil forbli på kontoret som planlagt til slutten av juni. Han understreket at myndighetene i Warsawa anser at han gjør et godt arbeid, melder PolskieRadio24.pl.

Czaputowicz mener at konsulen har utført sine plikter godt i mer enn fem år, og det er ingen grunn for hans tidlige oppsigelse.

- Vi er ikke av den oppfatning at Norge har legitime påstander om konsul Kowalskis arbeid. Vi vurderer dette arbeidet nøye. Vi kan ikke finne noen begrunnelse for ekstraordinære tiltak på dette området, sier utenriksdepartementets leder.

Han understreket at Polen vurderer hans oppførsel utfra de prosedyrer som myndighetene i Oslo har iverksatt. - Vi har ikke mottatt noen formell henvendelse i denne saken. Hvis vi mottar det, vil vi reagere avhengig av omstendighetene, la ministeren til.

Utenriksminister Czaputowicz fastslo tilfreds: - Norske medier skriver, med henvisning til Kristen Koalisjon Norge, at Slawomir Kowalski er kjent for sitt engasjement for å kjempe for rettighetene til polske familier som føler seg forurettet av handlingene til den norske barnevernet.

Powered by Cornerstone