Nytt/NRK Ekko svarer KKN

NRK Ekko svarer KKN

12. September 2018
NRK Ekko svarer KKNHege Haug-Omre (foto: nrk.no)

Hege Haug-Omre, prosjektleder i NRK Dokumentar og Samfunn, som utgir Ekko-magasinet, har svart på KKN-leder Jan-Aage Torps brev imorges til Kringkastingssjefen i NRK, Thor Gjermund Eriksen.

Torp skrev: 

Kjære kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen!Igår hørte jeg på opptaket av en fersk utgave av NRK EKKOs innslag i NRK P2 om verdens hurtigst voksende kristne bevegelse, den pentekostale-apostoliske-karismatiske som jeg er en av de toneangivende eksponentene for i Europa. Hør her: Ekko

Makan til ensidig blanding av svært selektiv informasjon fra de to norske «forskere» og en særdeles forutinntatt programleder! Her finnes ikke et snev av uavhengighet, flerkilde-journalistikk og profesjonalitet. Her presenteres direkte feil informasjon om katolisismen og de ortodokse. Her vinkles den kritiske vurdering av pentekostalismen utfra en «politisk korrekt» homopolitisk og feministisk agenda.

«Forskerne» og programlederen er totalt desinformert om Europa. De aner ikke hva som virkelig skjer. I forrige uke ledet vi et viktig fire-dagers møte i det rumenske parlamentet. Vi gjør stadig slikt over hele Europa. Vi jobber også tett med de øverste lederne innenfor Den romersk-katolske kirke og de ortodokse kirker som vokser og utvikler seg.

Ekko beskriver seg selv som «et samfunnsprogram som sendes mellom 09-11, mandag til lørdag, i NRK P2. To timer med samfunnsstoff, forskning, vitenskap og menneskemøter. Ekko gir deg radio som engasjerer, berører, gir innsikt og overrasker».

Dette er til å le av.

Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen: Er det et slikt ensidig, uprofesjonelt NRK vi skal betale lisenspengene våre for?

Med vennlig hilsen,

For KKN,

Jan-Aage Torp, styreleder

Hege Haug-Omre skriver:

Til Jan Aage Torp 

Takk for ar du hører på Ekko.

Vi har mottatt henvendelsen din vedrørende Ekkos innslag om den sterkt voksende pinsekristendommen utenfor Europa.

Vårt mål var å belyse hvordan de påvirker og endrer politikk, samfunnsliv og hverdagene til folk rundt om kring i verden, særlig sett fra Afrika, Brasil og Russland.

Med oss i studio hadde vi kilder som er godt kvalifiserte.  Vebjørn L. HorsfjordFørsteamanuensis, RLE, Institutt for humanistiske fag Fakultet for lærerutdanning og pedagogikk Høgskolen i Innlandet - doktorgrad fra Det teologiske fakultet ved Universitetet i Oslo og Gina Lende som har doktorgrad i religionshistorie om pinsebevegelsen og politikk. Hun er postdoktor ved MF - Det teologiske Menighetsfakultetet.

Vi opplever ikke at vi har en agenda, annet enn å belyse og problematisere hvordan disse sterkt voksende karismatiske bevegelsene kan påvirke politikk og samfunnsliv ut fra hva bevegelsene selv har fokus på.

 Mvh 

Hege Haug-Omre

Powered by Cornerstone