Nytt/Innklager Porsgrunns Dagblad til Pressens Faglige Utvalg (PFU)

Innklager Porsgrunns Dagblad til Pressens Faglige Utvalg (PFU)

KKN Media
11. Februar 2019
Innklager Porsgrunns Dagblad til Pressens Faglige Utvalg (PFU)

Idag har KKNs formann Jan-Aage Torp innklaget Porsgrunns Dagblad til Pressens Faglige Utvalg (PFU) for deres oppslag på nett (5.februar bak betalingsmur - «Hevder barnevernet i Porsgrunn kidnappet tre barn») og papir (6. februar - «Kristenradikale vil demonstrere»). Reporteren heter Geir Fragell. 

I sin klage til PFU henviser Torp til følgende paragrafer i Vær Varsom-plakaten (VVP):  2.2, 2.3, 3.2, 4.2, 4.3, 4.4, 4.10, 4.13, 4.14, 4.15.

Innklager Porsgrunns Dagblad til Pressens Faglige Utvalg (PFU)PD på papir den 6. februar Innklager Porsgrunns Dagblad til Pressens Faglige Utvalg (PFU)PD på nett den 5. februar

Torp skriver:

PDs journalist Geir Fragell skrev på nett den 5. februar «Hevder barnevernet i Porsgrunn kidnappet tre barn» og papir den 6. februar «Kristenradikale vil demonstrere». 
PD kjøpte inn bilde av meg som ble benyttet i papir og på nett. 
Artikkelen bygde på «hearsay», og samtaler med kommunen og barnevernet. 
Verken Kristen Koalisjon Norge (KKN), som jeg leder, eller medarrangøren Verdipartiet Telemark ble kontaktet.  
På grunnlag av vår søknad om å avholde demonstrasjon om barnevernets inngrep i en konkret familie har PD laget en story om «kristenradikale». Sannheten er tvert imot at dette er et bredt demonstrasjonsmøte med deltagelse av den angjeldende mamma som er nominell kristen, angjeldende pappa som er sekulær muslim, to psykologisk sakkyndige, Joar Tranøy og Einar C. Salvesen, som aldri har offentliggjort sitt livssyn, samt. andre appellholdere med ulike ståsteder religiøst og politisk. En henvendelse til KKN eller Verdipartiet Telemark ville ha avklart dette så PD kunne ha presentert en sakssvarende reportasje.
Den statsstøttede avisen PD har brudt de mest elementære prinsipper og VVP i sin jakt etter en story som skal innsnevre og stemple denne viktige kampen for en familie i kamp mot en overmakt - Porsgrunn barnevern og Porsgrunn kommune.
Jeg forlanger en offentlig beklagelse og tilsvarende sakssvarende reportasje i PD før demonstrasjonen holdes  den 2. mars.

Powered by Cornerstone