Nytt/Einar Salvesen: - Nedslående av regjeringen om å gjøre barnevernet til «et prestisjeprosjekt»

Einar Salvesen: - Nedslående av regjeringen om å gjøre barnevernet til «et prestisjeprosjekt»

Jan-Aage Torp
14. Januar 2019
Einar Salvesen: - Nedslående av regjeringen om å gjøre barnevernet til «et prestisjeprosjekt»Einar C. Salvesen (foto: Restoration Oslo) Einar Salvesen: - Nedslående av regjeringen om å gjøre barnevernet til «et prestisjeprosjekt»Oppslag i avisen Dagen den 5. januar

 - Jeg er skuffet og opprørt over at regjeringen Erna Solberg starter det nye året med å erklære at «barnevernet må bli et prestisjeprosjekt».

Jeg deltok like før jul sammen med dommer Gro Hillestad Thune og barnevernsaktivist Rune Fardal i et møte med barneminister Linda Hofstad Helleland der ministeren ga uttrykk for at hun lyttet til kritikerne. Men igjen ser vi at dette er bare tomme ord for å vinne tid og for å fortsette det som hun nå kaller «et prestisjeprosjekt».

Dette sier psykolog-spesialist Einar C. Salvesen i en samtale med KKN som en reaksjon på at barne- og likestillingsminister Linda Hofstad Helleland og kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland rykket ut den 5. januar med nye planer for å fortsette regjeringens prestisjeprosjekt, barnevernet. (Les artikkelen ved å klikke på lenken nedenfor.)

Salvesen er lederen av initiativene som er kommet etter at han forfattet og initierte i juni 2015 en «bekymringsmelding» til barneministeren om utviklingen i norsk barnevern. Mer enn 260 fagfolk - psykologer, sosialarbeidere og advokater - har skrevet under på bekymringsmeldingen.

- Jeg merket meg også statsminister Erna Solbergs meget tendensiøse svar på avisen Dagens spørsmål  like før jul om Silje Garmos asyl i Polen, Statsministeren svarte på en slik måte at man skulle tro at Polen godkjenner vold mot barn. Dette er selvsagt ikke sant, understreker Salvesen som er psykologisk sakkyndig for Silje Garmo.

Powered by Cornerstone