Notater/Vårt Lands fallerte «gravejournalistikk»

Vårt Lands fallerte «gravejournalistikk»

Jan-Aage Torp
22. Juli 2021

I Vårt Lands voldsomme «gravejournalistikk» over 14 sider om meg og mine allianser i juni måned, er det en del gapende huller som forteller om en selektivitet og amatørmessighet som er en skandale.

I tillegg til en del ting som vi hittil har fortalt om her på KKNs nettsider, er det noe som er så ubehjelpelig at jeg må smile både en og to ganger.

Journalistene prøver å granske min gjøren og laden overfor diplomater, domstoler, politiske arenaer, katolikker og muslimer.

Men i Vårt Lands innerste krets befinner den pensjonerte samfunnsredaktøren Erling Rimehaug seg. Han er enten ikke blitt rådspurt av «gravejournalistene», eller han er ikke interessert i å at det formidles et sannferdig bilde.

Jeg legger inn her - uavkortet - en TV-debatt i september 1993 mellom Rimehaug og meg som KKNs formann. Denne videoen har i årevis ligget åpent og fremhevet på KKNs nettside.

Her forteller jeg om mitt ønske om å invitere Pave Johannes Paul II til Norge for et Ja-til-Livet-møte. Rimehaug måper av forbauselse.

Så Vårt Lands «gravejournalistikk» går ikke lenger tilbake enn til 2016. Her er det en historieløshet, uvitenhet og amatørmessighet som burde koste en journalist eller to deres stillinger som «gravejournalister».

Forresten anbefalte Pat Robertson meg i september 1993 å samarbeide med gode muslimer i viktige samfunnsspørsmål. Han lærte meg at det er forskjell på ekstremister og moderate muslimer.

Se videon her:

Powered by Cornerstone