Notater/Norges fremtid avgjøres i Karlsruhe/Berlin, Luxembourg/Brüssel, Warsawa og Budapest

Norges fremtid avgjøres i Karlsruhe/Berlin, Luxembourg/Brüssel, Warsawa og Budapest

Jan-Aage Torp
11. September 2021
Norges fremtid avgjøres i Karlsruhe/Berlin, Luxembourg/Brüssel, Warsawa og BudapestSkjermdump fra Handelsblatt 10/-2021: «Karlsruhe-avgjørelse om kjøp av obligasjoner i ECB: Den føderale regjeringen anser EU-påstander som ubegrunnede» Norges fremtid avgjøres i Karlsruhe/Berlin, Luxembourg/Brüssel, Warsawa og Budapest

Stortingsvalget imorgen og mandag har langt mindre betydning enn mange nordmenn ønsker å vite.

Selv har jeg gjort offentlig kjent hvilket politiske parti jeg stemmer på denne gangen, og dette standpunktet har jeg tatt samvigttighetsfullt, ikke minst fordi partilederen tar Norges hevdvunne verdier på alvor,

Men egentlig betyr det ikke all verden hva man stemmer på, fordi Norge har forpliktet seg gjennom EØS-avtalen på nærmest alle lover, forskrifter og EU-dommer som vedtas i EU.

Men det er lys i tunnelen:

Det er nemlig et opprør på gang i en del EU-stater som får hele kolossen til å skjelve. Noen stater er direkte engasjert, mens mange andre av de 27 følger årvåkent med. Kolossen kan snart velte....

Norges fremtid avgjøres i Karlsruhe/Berlin, Luxembourg/Brüssel, Warsawa og BudapestDen europeiske unions domstol i Luxembourg

Berlin/Brussel og Karlsruhe/Luxembourg

Norges fremtid avgjøres i Karlsruhe/Berlin, Luxembourg/Brüssel, Warsawa og Budapest

Siden 2020 har det være en åpen konflikt mellom Berlin og Brussel om hvorvidt EU-loven er overordnet den tyske grunnloven.

EU-kommisjonen tok den 9. juni i år kraftige juridiske grep imot Tyskland, men den 10. august svarte Tysklands regjering (trolig til fortvilelse for forbundskansler Angela Merkel) med å avvise Brüssel.

Den 26. september er det forbundsdagsvalg i Tyskland, og med ny forbundskansler, så EU-systemet kan bli rystet.

Dette vil hjelpe Norge til å utfordre de massive lover, forskrifter og dommer som vi pålegges å etterfølge i henhold til EØS-avtalen.

Warsawa og Budapest

At Polen har yppet seg mot EU siden 2017 er velkjent, og det samme gjelder Ungarn. De ønsker å fortsette som EU-medlemmer, men at deres nasjonale grunnlover skal ha forrang.

Norske politikere, medier og jurister ønsker å fremstille Polen og Ungarn som ekstremistiske særing-stater i EU, men sannheten er at Tyskland er på vei i samme retning, og attpåtil flere andre stater.

200 kilometer

Det er kun en 200 kilometers kjøretur fra den tyske føderale grunnlovsdomstolen i Karlsruhe til EU-domstolen i Luxembourg. Mye tyder på at denne aksen vil endre seg betydelig, og kanskje allerede etter 26. september.

Norges fremtid avgjøres i Karlsruhe/Berlin, Luxembourg/Brüssel, Warsawa og BudapestDen tyske grunnlovsdomstolen i Karlsruhe

Polens grunnlovstribunal i Warsawa og Ungarns grunnlovsdomstol i Budapest vil trolig snart få igjen sin fulle myndighet.

Norges fremtid avgjøres i Karlsruhe/Berlin, Luxembourg/Brüssel, Warsawa og BudapestDen ungarske grunnlovsdomstolen i Budapest Norges fremtid avgjøres i Karlsruhe/Berlin, Luxembourg/Brüssel, Warsawa og BudapestPolens grunnlovstribunal i Warsawa

Nå er det tid for Norge

Nå er det tid for at Stortinget, Regjeringen og Høyesterett i Norge setter foten ned og følger opp våre konstitusjonelle rettigheter som ikke minst fastslår i samsvar med Norges Grunnlov § 1 at «Kongeriket Norge er et fritt, selvstendig, udelelig og uavhendelig rike».

Godt valg, kjære landsmenn! Nå er det tid for Norge.

Powered by Cornerstone