Notater/Norge Idags redaktørstrid - med seier for alle!

Norge Idags redaktørstrid - med seier for alle!

Publisert i Norge Idag
Jan-Aage Torp
14. Juni 2022
Norge Idags redaktørstrid - med seier for alle!– La meg si utvetydig at jeg støtter Finn Jarle Sæle som avisens ansvarshavende redaktør, skriver Jan-Aage Torp i dette debattinnlegget. Foto: Sahar Zargar

Det er med bedrøvelse - men ikke overraskelse - at jeg har oppdaget redaktørstriden om styringen av Norge Idag.

La meg si utvetydig at jeg støtter Finn Jarle Sæle som avisens ansvarshavende redaktør, noe han bør være så lenge han har liv, lyst og helse.

Sammen med sin hustru Anita og svigerinne Margit har Finn Jarle bygd opp en avis som er den eneste livskraftige kristne avisrøst i Norge.

Jeg er slett ikke alltid enig med Finn Jarle. Til tider har det vært avstand mellom oss, ikke i ideologi, men i prioriteringer.

Nylig lagde jeg et nytt TV-program med Carl I. Hagen for «Hovedstaden med Pastor Torp» på TV Visjon Norge. «Kong Carl» hadde nettopp fylt 78 år, og han ser ut til å kunne fortsette lenge som en av landets fremste stortingspolitikere. Sylvi Listhaug viser ham stor respekt, noe som forteller om sunne holdninger.

Den samme respekt bør Norge Idags medarbeidere og aksjonærer vise Finn Jarle Sæle.

Jeg var tungt inne i Norge Idag som medarbeider og spaltist i tidsrommet fra juni 2005 og til desember 2010, og på nytt fra oktober 2016 og til mars 2018. Men begge ganger ble jeg skviset ut - av Bjarte Ystebø, som rett og slett ikke ville ha meg med i avisen. Mine TV-programmer var visstnok for dårlige for Norge Idags nettsider. I mars 2017 hadde han angivelig en samlet redaksjon bak seg i kravet om at jeg måtte sparkes, men Finn Jarle forsvarte meg i ett år til. Men jeg skulle fryses ut for enhver pris. Dessverre syns jeg nok Finn Jarle bøyde seg for lett for manipuleringen. Men nå opplever Finn Jarle selv det samme, og dette bedrøver meg.

Norge Idag står foran sine største muligheter i den digitale mediaverden, og den trengs mer enn noen sinne som en røst for vekkelse, sannhet og transformasjon. Men om den interne undergravingsvirksomheten får vinne frem, da vil alle tape,

Jeg har alltid likt Bjarte Ystebø, og skjønte aldri hvorfor han ble min motstander. Jeg ønsker ham og familien bare godt. Men nå bør han finne seg en annen arbeidsplass, og tale velsignelse og respekt overfor Finn Jarle Sæle. Da blir det seier for alle - også for Bjarte selv.

Powered by Cornerstone