Notater/Nasjonsbygging: «Saudi Visjon 2030» åpner Saudi-Arabia opp for verden

Nasjonsbygging: «Saudi Visjon 2030» åpner Saudi-Arabia opp for verden

Jan-Aage Torp
24. September 2021
Nasjonsbygging: «Saudi Visjon 2030» åpner Saudi-Arabia opp for verdenDet saudi-arabiske flagget

Igår hadde Aina og jeg privilegiet av å være blant et hundretalls ærverdige gjester i mottagelsen på Grand Hotel i hovedstaden i anledning Saudi-Arabias jubileum for opprettelsen av Kongedømmet Saudi-Arabia i 1932.

Det var en nydelig markering med deilige småretter fra den arabiske halvøya og meget interessante og hjertelige samtaler med en rekke ambassadører, diplomater og representanter for det norske samfunnet.

Hennes eksellense, ambassadør fru Amal Yahya Almoalimi og hennes ektemann, Abdullah Alarrak (den tidligere direktøren for Coca Cola i Saudi-Arabia) var det hjertelige vertskapet, og fru Almoalimi holdt en kort og fyndig velkomsttale, etterfulgt av en video om «Saudi Visjon 2030».

En visjon

Og det er nettopp «Saudi Visjon 2030» jeg vil henlede oppmerksomheten på her.

Jeg oppdaget «Saudi Visjon 2030» da jeg møtte ambassadør Almoalimi i mai for å lage en TV-samtale med henne for mitt ukentlige TV-program på TV Visjon Norge, Hovedstaden med Pastor Torp. Se episoden her:

Nasjonsbygging: «Saudi Visjon 2030» åpner Saudi-Arabia opp for verdenSaudi-Arabias kronprins Mohammad bin Salman al Saud

«Saudi Visjon 2030» er Saudi-Arabias visjon for fremtiden (se pdf-dokumentet på engelsk nedenfor). Utvilsomt er det Saudi-Arabias kronprins Mohammad bin Salman al Saud som er hjerte og hjerne bak den bredpenslede visjonen.

Visjonen er en ambisiøs planskisse som uttrykker nasjonens langsiktige mål og reflekterer dets styrker og muligheter, beliggende i hjertene av både de arabiske og muslimske verdener, en kraftstasjon for investeringer, og et hjulnav som knytter sammen tre kontinenter.

Det er meislet ut visjoner og planer for utvikling av samfunnets sosiale liv og dets robuste økonomi.

Aller best

Men for meg er selve bærebjelken som inspirerer meg, og som bør inspirere nordmenn og omverdenen: Vektleggingen av å oppfylle drømmene til nasjonens døtre og sønner - de kommende generasjoner.

Det gjennomsyrer Visjonen at barn, kvinner og menn har den samme iboende verdi som mennesker.

Det giennomsyrer Visjonen at familien og troen er bærebjelkene i samfunnet.

Det gjennomsyrer Visjonen at utdannelse som bygger karakter er den største prioritet.

Nasjonsbygging

Under 100 år er ingen alder for en nasjon. Saudi-Arabia er egentlig i sin spede begynnelse.

Takket være den vidsynte kronprins Mohammad bin Salman al Saud har de nye generasjoner fått en fremoverrettet visjon som gir fremtid og håp.

Her hjemme i Norge er vi velsignet med den fremragende saudiske ambassadør fru Amal Yahya Almoalimi som med innsikt og varme representerer sin nasjon og sitt folk. Fru Almoalimi åpnet opp mine øyne for nasjonsbyggingen på den arabiske halvøy der hennes nasjon viser vei for verden.

Relaterte dokumenter
Powered by Cornerstone