Notater/KrF vet ikke om partiet er for eller imot selvbestemt abort

KrF vet ikke om partiet er for eller imot selvbestemt abort

Jan-Aage Torp
20. August 2021
KrF  vet ikke om partiet er for eller imot selvbestemt abortSkjermbilde fra Politisk Kvarter

Krfs partileder Kjell Ingolf Ropstad var gjest i NRKs Politisk Kvarter på onsdag, og trolig har han ruinert partiets mulighet til å opptre med troverdighet i valgkampen 2021.

Selv liker jeg Ropstad, men dessverre er han en vingleleder som på ingen måte makter å kommunisere en klar kurs for det «kristelige» partiet. Årsaken er naturligvis at KrF er et vingleparti. Ingen leder kan lykkes i et parti som er i strid med sine grunnverdier.

I Politisk Kvarter ble Ropstad spurt gang på gang om KrF er for eller imot selvbestemt abort. Men Ropstad verken kunne eller ville svare på dette avgjørende spørsmålet. (Se videolenken nedenfor.) KrF har nemlig gått til valg på at de er alternativet til de øvrige partiene i dette spørsmålet.

Jeg mener at KrF trenger en pause fra Stortinget, så partiet kan ta et oppgjør med seg selv.

Allerede siden begynnelsen i 1993 har Kristen Koalisjon Norge (KKN) hatt en konsekvent stillingtagen til fosterdrap. Klikk på lenken nedenfor.

I våre vedtekter fra 24. september 1998 fastslo vi:

«Menneskeverdet kan ikke graderes. Fra unnfangelse til naturlig død har hvert menneske en umistelig verdi. Også embryo og foster er ukrenkelige. Abort kan bare tillates når det står om livet for moren («liv-mot-liv-prinsippet»). Nåværende lov om selvbestemt abort må oppheves da den krenker menneskeverdet på samme måte som «barmhjertighets-drap» krenker den svake og lidendes verdighet som skapt i Guds bilde.»

Vårt standpunkt er det samme i 2021.

Powered by Cornerstone