Notater/Falsk informasjon på antikristelige Facebook-sider

Falsk informasjon på antikristelige Facebook-sider

Jan-Aage Torp
25. Januar 2021
Falsk informasjon på antikristelige Facebook-sider

Frem til igår hadde jeg ikke kikket en eneste gang siden 1. november 2020 på de norske antikristelige Facebook-sidene som «Stans pengepredikantene», Levi Fragell & Co, og livet er kvalitativt bedre av denne grunn. Der florerer nemlig de mest spinnville konspirasjonsteorier, kvalmende personangrep og falske informasjoner om kristendom og andre trosanskuelser - uten at Facebooks norske «faktasjekkere» gjør det minste for å stanse dem. Slik har det vært hos den aldrende Fragell siden jeg kom inn i Facebook i 2010.

Bløff og løgn

Men igår ettermiddag fikk jeg et hint fra en venn om at jeg burde ta en titt: Seks timer tidligere hadde Fragell nemlig postet en nyhet der han uttrykte sin forferdelse over at jeg har den legendariske politikeren Erik Solheim som min gjest i to kommende episoder av «Hovedstaden med Pastor Torp» som sendes 25. januar og 1. februar på Norges ledende livssynskanal, TV Visjon Norge., Se programmene her.

Så langt var alt normalt: Nedverdigelser er historien om Fragells liv.

Men så kikket jeg på kommentarene under Fragells hovedinnlegg, og der er det grunn til å måpe.

Falsk informasjon på antikristelige Facebook-siderHer er Levi Fragells skjermdump fra TV Visjon Norges nettside

Falske påstander på Norges regning

Falsk informasjon på antikristelige Facebook-sider

Her medvirker nemlig statsbetalte aktører i frydefulle løgner og falske påstander som selvsagt burde ha fått Facebook Norges «faktasjekkere» til å merke kommentarene som «fake»., og endatil å utferdige suspensjoner. Men nei! I skrivende stund er det gått ytterligere 14 timer, og intet er berørt fra Facebooks side.

At Facebook verden over bedriver kampanje imot sin idiologiske fortolkning av «falsk informasjon», er en kjent sak. Deres mål er å bringe ytringer og perspektiver fra konservative kristne til taushet. Derfor er de fleste av oss enten utestengt, eller vi har redusert bruken av Facebook til et minimum.

Men koblingen mellom Facebooks kampanje og norske skattekroner er slett ikke akseptabel!

NRK?

Jeg må spørre NRKs kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen: Er det greit for NRK at den erfarne nyhetsreporteren Ole Torp spekulerer i at et bilde av Erik Solheim og meg er «Bildemontasje?» Han hever sin betydelige NRK-gasje på statens bekostning.... Er det greit?

Oslo Domkirke?

Jeg må spørre Oslo Biskop Kari Veiteberg: Er det greit at presten i Oslo Domkirke Elisabeth Thorsen hiver seg på Ole Torps ondsinnede spekulasjoner, og skriver: «Ole Torp, Kan det være forklaringen?» Thorsen skriver dette under sin studiepermisjon, men skal tilbake som forkynner i Oslo Domkirke om noen uker.... Er det greit?

Bløffende «data-ekspert»

I samme avsnitt i ordskiftet blir de falske nyheter gjort entydige, uten beklagelser etterpå ved Ole Torp og Elisabeth Thorsen, og slett ikke med noe inngrep fra sidens moderator Levi Fragell.

Her er det en kommentar fra en som på sin egen Facebook-side oppgir sitt yrke som en ekspert innen data, Jan Otto Reberg. Han skriver: 

Ole Torp, (Jan-Aage) Torp får lys fra en nær punktformet lyskilde oppe til høyre på bildet, og kaster en klar skygge, mens Solheim blir belyst av en mer diffus lyskilde til venstre. Fra en lyskilde i et annet bilde 🙂

Den som kuttet ut Solheim fra den opprinnelige bakgrunnen, gjorde en ganske god jobb, men løste ikke området ved Solheim sin høyre tinning så godt. 🙂

Belysningen av Torp passer med belysningen av bokhyllene. Det gjør ikke belysningen av Solheim 🙂

Hvitbalansen i de to bildene er også forskjellig 🙂

Jeg legger ved skjermfoto fra denne ene sekvensen, og resten har jeg naturligvis lagret.

Jeg skjemmes på NRK og Oslo Domkirkes vegne over at de har slike representanter på den statsfinansierte lønningslisten. Kanskje det finnes formildende omstendigheter som f.eks. at de var ruspåvirkede, men dette blir bare min høyttenkning.

Jeg regner ikke med beklagelser eller forandringer. Disse aktører holder på slik til de dør, eller til de blir stanset.

Men jeg har godt håp om en reaksjon fra NRKs kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen.

Og Oslo Biskop Kari Veiteberg har vist en vilje til kamp for rettferdighet, så kanskje? Selv lagde jeg nylig to flotte TV-programmer med billedhuggeren Tore-Bjørn Skjølsvik som er aktiv kirkegjenger i Oslo Domkirke. Jeg tror vi lyktes med å presentere Domkirken på en positiv og konstruktiv måte. Men er Domkirken egentlig ikke verd en slik presentasjon? Dette kan Oslo Biskop avklare.

Skjerpet kamp mot mainstream

Utvilsomt er det grunn til å skjerpe vår kamp mot «mainstream» som Facebook og dessverre også imot en norsk statsmakt som lønner antikristelige bløffmakere, endatil i Guds Hus.

Samtidig fortsetter KKN å bygge livskraftige allianser med medmennesker som vi ofte er enige med, eller som det rett og slett er mulig å samarbeide med fra sak til sak til tross for uenigheter.

Sammen kan vi gjøre verden bedre - inntil Jesus kommer igjen!

Powered by Cornerstone