Mediene/«Pressestøtten» for kristne medier forsøpler den kristne kirke

«Pressestøtten» for kristne medier forsøpler den kristne kirke

KKN taler der andre tier!
Jan-Aage Torp
18. Januar 2019
«Pressestøtten» for kristne medier forsøpler den kristne kirkeØverst: Vebjørn Selbekk, Finn Jarle Sæle og Jan-Aage Torp (2017). Nederst: Ludvig Karlsen (2002) og Emanuel Minos (2007) med Jan-Aage.

KKN er sterkt kritisk til den kristne presse i Norge, samtidig som vi verdsetter at media - herunder den kristne sådanne - er formidler av sakssvarende kunnskaper og perspektiver for en god utvikling av samfunnet.

«KKN taler der andre tier!»

Våre med-grunnleggere av KKN i 1993, Dr. Emanuel Minos (1925-2014) og Ludvig Karlsen (1935-2004), ville aldri velge side for eller imot én enkelt kristenavis.

Vi fastslo da jeg ble valgt til formann i 1996 at KKN er uavhengig av både organisasjoner og medier. Det er nemlig forutsetningen for å kunne si med integritet at «KKN taler der andre tier!» Pengeavhengighet har en tendens til å bremse de tydelige røster.

Flere ganger da Minos var bedrøvet over visse avisers stygge angrep på meg i 2011, sa han likevel: «La oss be til Gud om at de vender tilbake til sine røtter, Jan-Aage!»

Kampanje-journalistikk

Vi har markert gang på gang at vi aksepterer ikke den kampanje-journalistikken som avisene Vårt Land og Dagen har ført imot TV Visjon Norge, Misjonen Jesus Leger, Helbredet, Sannhetens Ord, Jesus Revolution, Oslokirken med flere. Nå er begge aviser igang igjen, og får delvis følge av Pinsebevegelsens hovedorgan Korsets Seier, denne gangen rettet mot gründeren av Hillsong Norge, Jostein Krogedal. Idag målbærer en av avisene endog et krav fra et medlem (!) om Krogedals avgang! «Godt stoff», «delinger og hits», «klingende mynt i kassa» - tenker og sier redaktørene og aviseierne med krone-tegn mellom tennene....

Det tragiske er at denne type journalistikk forsøpler den kristne kirke.

Kirkens DNA

Denne utviklingen har bare så vidt startet.

Men den strider imot Den Kristne Kirkes DNA. Vi har ordninger og verdier for å rydde opp selv utfra Guds eget ord.

Penga rår

Men hvor dypt stikker problemet med kristenpressens «forfølgelses-journalistikk»? Den stikker ned i statskassen og årsregnskapene. Det er penga som rår!

KKN vil anbefale den kristne presse å frasi seg pressestøtten.

Det gjelder alle våre venner i Vårt Land, Dagen og Norge Idag.

«Men vi driver da ikke med sånt», vil noen si. Og det er kanske riktig - idag. Men plutselig - imorgen - er det nye eiere og redaktører, og så tar uvesenet over. Her gjelder det å etablere en sunn praksis som kan sette en standard som vil være vanskelig å reversere.

Om avisene avstår fra «forfølgelses-journalistikk», er det en fantastisk begynnelse.

Om de i tillegg frasier seg pressestøtten, da gir de signaler om en sunn utvikling langt inn i fremtiden.

Jan Hanvold, gründer av TV Visjon Norge, viser vei. Kanalen vil ikke ha pressestøtten fordi den vil gjøre seg fullstendig avhengig av Gud.

Powered by Cornerstone