500 sang «Amazing Grace» i EU-parlamentet

500 sang «Amazing Grace» i EU-parlamentet

Jan-Aage Torp
13. Desember 2017

KRISTENLIV: 14 bønnegrupper ber ukentlig til Jesus i EU-kommisjonen, og i EU-parlamentet er det daglige bønnemøter.

(Jan-Aage Torp i Brüssel)

500 sang «Amazing Grace» i EU-parlamentet500 synger om Guds nåde i EU-parlamentet

Under Bønnefrokosten i EU-parlamentet i forrige uke var 250 medlemmer av EUparlamentet, samt statsministere, regjeringsmedlemmer fra europeiske og andre nasjoner, diplomater og kirkeledere i bønn til Gud i Jesu navn, under mottoet fra Salme 133,1: «Se, hvor godt og vakkert det er når brødre bor sammen!»

For 20. år på rad ble Bønnefrokosten arrangert. Det hele begynte med en drøm hos en gruppe aktivister i Brüssel, deriblant Norge IDAG-spaltist Tomas Sandell, og har utviklet seg til et samlende arrangement som nå er under ledelse av EUparlamentariker og tidligere statsminister i Slovenia, Alojz Peterle.

På tirsdag kveld var det åpningsmiddag og lovsangskveld i EU-kommisjonen der det ble frembrakt hilsener fra mange land, deriblant også de israelske Knessetrepresentantene Robert Ilatov og Yoel Hassan, samt direktøren for Bønnefrokosten i Jerusalem, Albert Veksler.

Onsdag morgen var 500 personer samlet i en stor ballsal i EU-parlamentet, hvorav 250 er medlemmer av EU-parlamentet. I tillegg var det inviterte politikere som statsministrene i Bulgaria og Makedonia, den amerikanske kongressrepresentanten Tony Hall, utenriksministeren i Burundi Alain Aimé Nyamitwe, og en rekke regjeringsmedlemmer og parlamentarikere fra europeiske nasjoner. Tidligere stortingsrepresentant Lars Rise var der også i år. En rekke biskoper og kirkeledere fra hele Europa var til stede, sammen med ledere for bønnenettverkene.

Bønnefrokosten arrangeres rundt frokostbord med 10 deltagere, «høy» eller «lav» spiller ingen rolle. Her ber alle sammen, også på tvers av konfesjonelle grenser. Ved bordet til Norge IDAGs medarbeider var det ortodokse, katolikker, baptister og pinsevenner fra Sverige, Kroatia, Makedonia, England, Frankrike og Belgia. I år var det lagt opp til fri bønn ved hvert bord.

Frokosten ble ledet av EUparlamentarikerne Arne Lietz (Tyskland) og Catherine Stihler (Skottland).

En gripende tale ble holdt av ekteparet Tunne & Mari-Ann Kelam fra Estland som vitnet om sin undergrunnskamp i Sovjet-tiden. I dag er Tunne medlem av EU-parlamentet og fru Mari-Ann av det estiske parlamentet.

Det ble fremført vakre lovsanger og musikk som hyller Jesus Kristus. Spesielt gripende var det når 500 personer sang «Amazing Grace». Her var det noen som løftet hendene, andre knelte i ærbødighet.

Etter bønnemøtet i frokostsalen var det Jesus-panel i selve auditoriet der EU-parlamentet holder sine møter.

500 sang «Amazing Grace» i EU-parlamentetElona Prroj fra Albania

Det gjorde sterkt inntrykk da Elona Prroj fra Albania, som er medlem av European Apostolic Leaders, vitnet om hvordan hennes pastor-ektemann ble myrdet i «blodhevn» i Albania. Men Gud har reist henne og barna opp som vitnesbyrd om tilgivelsens makt.

«Blodhevn» er et fenomen fra Middelalderen og omfatter tusener som blir drept hvert år i Albania.

500 sang «Amazing Grace» i EU-parlamentet
Powered by Cornerstone