Åndelig oppvåkning i EU-parlamentet - Den 20. europeiske bønnefrokost i Brüssel

Åndelig oppvåkning i EU-parlamentet - Den 20. europeiske bønnefrokost i Brüssel

Norge Idag
Redaksjonen Norge Idag
16. November 2017
For 20. år på rad arrangeres Bønnefrokosten i EU-parlamentet i Brüssel med tilstedeværelse av 500 medlemmer av EU-parlamentet og EU-kommisjonen, diplomater, politiske ledere fra 35 europeiske nasjoner og Belgia, og inviterte kirkeledere. 
 
Åndelig oppvåkning i EU-parlamentet - Den 20. europeiske bønnefrokost i BrüsselTALER: Branislav Skripek, EU-parlamentariker fra Slovakia (til venstre), var hovedtaler under EUs bønnefrokost i 2016. Her sammen med sin venn, Norges-aktuelle Leo van Doesburg. Foto: Jan-Aage Torp Det var Norge Idag-spaltisten Tomas Sandell fra Finland og en gruppe aktivister som i 1997 satte igang det hele, og nå er det utvidet til å omfatte lovsangsmøte i EU-kommisjonen og Jesus-samtale i parlamentetsbygningen der politikere forteller og drøfter Jesu betydning for deres liv og tjeneste. 
 
Oppvåkning
På disse 20 årene er det blitt en oppvåkning blant kristne politikere i mange europeiske nasjoner, spesielt i de tradisjonelt katolske land som Polen, Tsjekkia, Slovakia og Kroatia der Jesus-troen har fått større påvirkning på landets lovgivning vedrørende blant annet abort, ekteskap og familie.
 
Ingen navn nevnes i invitasjonene til de årvisse arrangementene fra Bønnefrokostens leder, Alojz Peterle, medlem av EU-parlamentet og tidligere statsminister i Slovenia. Her er det JESUS som er i sentrum.
 
«Hensikten med frokosten er å samles rundt personen Jesus Kristus» heter det i innbydelsen.
 
Åndelig oppvåkning i EU-parlamentet - Den 20. europeiske bønnefrokost i BrüsselNytt av året er et symposium i EU-parlamentet om hva Europa kan lære av Israelsk gründerskap og sikkerhetsarbeid. Jesus-vitne
Hvert år er det en fremtredende politiker på europeisk nivå som vitner om Jesus under selve frokosten. Ifjor var det Branislav Skripek fra Slovakia, og i 2015 var det senator Ben-Oni Ardelean fra Romania som jo talte under KKNs utdeling av Familievern-prisen tidligere i år.
 
En internasjonal gruppe kirkeledere får invitasjon. Jan-Aage Torp deltar for femte år på rad i egenskap av direktør for European Apostolic Leaders.
 
Leo van Doesburg
Blant arrangørene i Brüssel spiller nederlenderen Leo van Doesburg en sentral rolle. Han er mannen som inspirerer til nasjonale bønnefrokoster på regjerings- og parlament-nivå over hele Europa, og i Israel. Sist uke talte han på bønnefrokosten i Romanias parlament der den norsk-rumenske Bodnariu-familie ble vist ære, og uken før i Latvias parlament. 5.-6. januar kommer han til Oslo som gjest av Kristen Koalisjon Norge (KKN), og der vil han formidle visjoner og strategier for Norge i et bredere europeisk perspektiv.
 
Nytt av året er et symposium i EU-parlamentet om hva Europa kan lære av Israelsk gründerskap og sikkerhets-arbeid. Vi bringer også  inntrykk derfra.
 
Norge IDAG vil bringe referat derfra. Arrangementene finner sted i Brüssel den 5.-7. desember.
Powered by Cornerstone