Wolfgang Simson på reformasjonsfeiring i Paris: – 24 millioner kasteløse frelst i India

Wolfgang Simson på reformasjonsfeiring i Paris: – 24 millioner kasteløse frelst i India

Norge Idag rapporterer
07. November 2017

– Reformasjonen utfordrer «det alminnelige prestedømmet» i Europa! Det var budskapet fra 500 franske kirkeledere samlet til reformasjons-jubileum i Paris

Wolfgang Simson på reformasjonsfeiring i Paris: – 24 millioner kasteløse frelst i IndiaTALTE: Tyskeren Wolfgang Simson og grekeren George Markakis var begge talere i Paris. Foto: Jan-Aage Torp

(Redaksjonen) – Den protestantiske reformasjonen pågår for fullt i verden idag, og bygger på sannheten om «det alminnelige prestedømmet». Denne vekkelsen kan ikke stoppes, fordi det er alminnelige etterfølgere av Kristus som er redskapene. Det sa tyskeren Wolfgang Simson under 500-års-jubileet for Reformasjonen som i helgen ble feiret i det katolske Frankrikes hovedstad.

Midt i hjertet av Paris ved Eiffel-tårnet og Champes Elysee var 500 kirkeledere fra Frankrike, Belgia, Sveits og andre frankofone nasjoner samlet i tre dager.

Tema var «Den ellevte timens folk - vi beveger oss mot enden», og det var den Paris-baserte biskop Georges Ben-Manua som arrangerte sammen med nettverkene Arche du Royaume og Coalition Apostolique pour la Percee som ledes av hvite og sorte franske pentekostale biskoper og apostler.

Blant talerne var biskopene Martin Ngondala, Frank Pekastaing, Michel Chevalier, og internasjonale ledere som Suresh Ghunah (Sør-Afrika), Anderson Williams (Trinidad & Tobago), George Markakis (Hellas), Wolfgang Simson (Tyskland), og norske JanAage Torp.

Wolfgang Simson er internasjonalt anerkjent som en ekspert i kirkevekst, og har øvet påvirkning på DAWNbevegelsen gjennom en årrekke. Han kunne fortelle om mektig kirkevekst i India, Kina og den islamske verden:

- Selve sentrum for verdensvekkelsen idag er i den islamske verden, fortalte Simson, og nevnte konkret hvordan islamister i Indonesia, Iran, Afghanistan og arabiske land er blitt mektige redskaper for Jesus etter å ha møtt ham gjennom drømmer, tegn og under. - Indonesia har opplevd en kirkevekst de siste 10 årene som ikke registreres av den internasjonale kristelige presse fordi den er så sterk, og den beveger seg utenfor alle kjente rammer, sa Wolfgang Simson.

Simson fortalte også om en eventyrlig vekkelse blant de kasteløse i India gjennom de siste 7-8 årene:

- Det finnes en egen regjering i India for de langt mer enn 200 millioner «daliter» (=kasteløse, urene) som øver sterk påvirkning på Indias nasjonale lederskap. Nøkkelledere for dalitene er blitt født på nytt, og mer enn 25 millioner er blitt døpt til Kristus gjennom de siste 7-8 årene, fortalte tyskeren som har jobbet tett med disse lederne gjennom hele denne ekspansjonen.

Så utfordret Wolfgang Simson de fransktalende i Europa:

- Den mektige vekkelsen i verden idag går utenom våre kirkelige strukturer. Det dreier seg ikke om hierarkiet og de som har gått på teologiske fakulteter, men det gjelder det alminnelige prestedømmet.

Vekkelsen går frem der de alminnelige etterfølgerne av Kristus er redskapene, og denne vekkelsen kan ikke stoppes. Dette er utfordringen i Europa idag, sa Simson som fortalte om en interessant utvikling i hans eget land:

- Jeg fungerer som rådgiver idag for store lutherske organsisasjoner i Tyskland som erkjenner at hvis de ikke gjør radikale forandringer, så dør de. Derfor har de begynt på prosessen av endring, som

er fullstendig i pakt med Den protestantiske reformasjonens tro på det alminnelige prestedømmet.

I tillegg til Wolfgang Simson brakte de øvrige talerne i Paris sterke budskap som betonet det alminnelige prestedømmets avgjørende betydning for vekkelse i Europa.

Powered by Cornerstone