Apologetisk tidsskrift

Apologetisk tidsskrift

Norge Idag, 9. desember 2016
Jan-Aage Torp
14. April 2017

Peter Ischka var leder i et bibelselskap i en årrekke, men nå leder han et magasin «Z» som søker å påvirke den sekulære tysk-språklige verden.

Apologetisk tidsskriftLEDER: Peter Ischka er østerriker, og bor med sin kone Britta, som er billedkunstner, i et gammelt hus med en rikt beplantet have.- «Z» står for fremtiden (zukunft) forteller Peter idet Norge IDAG møter ham i den lille landsbyen Adelberg i delstaten Baden-Wurttem-berg. Byen ligger en times kjøring fra Stuttgart, og ikke langt fra hans fødeland Østerrike.

 - Jeg fikk et kall til å utvikle et apologetisk magasin som ser samfunnets utvikling fra Bibelens perspektiv, men i en språkdrakt som kan forstås av sekulære mennesker. Mange som leser «Z» mener at mennesker med en annen verdensanskuelse enn vår, får mye å tenke på, sier Peter Ischka.

- Vi gir også kristne bakg-runnsinformasjon som skiller seg vesentlig fra hva de leser i hovedstrømsmedia. Dette gir materiale for effektiv forbønnstjeneste. Mange av våre temaer er profetiske erklæringer i kamuflasje. Det er «lys formidlet i skyggene», smiler Peter.

- Folk som (ennå) ikke tror, men som ikke er helt låst i sin verdensanskuelse, tar imot vårt magasin på grunn av artikler som er skrevet av ledende eksperter. Slik får de hjelp til å vurdere ting an-nerledes.

 Vår bønn er at det vil hjelpe dem til å åpne øynene for Jesus Kristus. Men «Z» er ikke primært et redskap for evangelisering, understreker redaktør Ischka.

Apologetisk tidsskrift- Jeg liker å tenke på magasinet som at vi har en hånd på Bibelen og den andre hånden i en avis, sier han.

Hver utgave av «Z» har et tematisk fokus, f.eks. «Ungdommens fremtid», «Den store løgnen», «Jeg tror bare det jeg kan se», «Manipulasjonens prinsipper», «Hovedstrømninger om kvinner og kjønn», «Familiens posisjon», «Hva som skremmer» osv.

- Men man får ikke bare venner med et sånt magasin, sier Peter Ischka.

- Sterke lobbyister i tysk samfunnsliv angriper oss, ikke minst fra homofilt og muslimsk hold. Å arbeide som kristen i media er en åndelig krig, avslutter Peter Ischka.

Relaterte dokumenter
FORSIKER: Noen av forsidene av tidsskriftet «Z» som står for det tyske ordet «Zukunft» (=fremtid)
Powered by Cornerstone